[All] Oswietlenie - żarówki efekt ksenon
[All] Oswietlenie - żarówki efekt ksenon
Witam was zamierzam kupic do swojej niuni nowy komplet żarówek, takie które dają białe światło oczxywiście to nie sa ksenony tylko coś na ich bazie.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2010, 12:06 przez Osa22, łącznie zmieniany 2 razy.
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Heh. Kolego te żarówki poświecą Ci góra 2 miesiące. Po drugie Raczej nie będzie z nich nawet podobnego do białego światła, a tym bardziej jak na zdjęciach jakie wstawił allegrowicz. Następnym razem kup sobie jak już chcesz mieć biało to Phiplips Blue Vision te mają białe światło (w miarę) ale muszą się rozświetlić przez jakieś 2 tygodnie.
Ja kiedyś kupiłem takie żarówki.
Nic nie widać bo światło jest zbyt niebieskie i za słabe, a przepalić się nie zdążyły bo wywaliłem je po kilku dniach i wsadziłem Tunsgram.
Lepiej już kupić lepsze żarówki typu Philips, Osram czy inne niż wkładać takie badziewie do lamp.
A jak chcesz koniecznie xenon to tylko ori soczewki na które się zamierzam i dopiero coś kombinować. 8-)
Nic nie widać bo światło jest zbyt niebieskie i za słabe, a przepalić się nie zdążyły bo wywaliłem je po kilku dniach i wsadziłem Tunsgram.
Lepiej już kupić lepsze żarówki typu Philips, Osram czy inne niż wkładać takie badziewie do lamp.
A jak chcesz koniecznie xenon to tylko ori soczewki na które się zamierzam i dopiero coś kombinować. 8-)
- Audi B4 2.0
- Forum Audi 80
[ALL] Zarowki Philips GT 150
Witam Wszystkich.
Ze swojego doswiadczenia - w audi coupe zalozylem zarówki Philips 50% ( banka z niebieskiem paskiem koszt ok 50zl ) Brat w 80B3 ma zalożone Philips Blue Vision ( swieca przepieknie, daja jasne swiatlo, choc swieca troszke slabiej na mokrej nawierzchni ) Wczoraj zalozylem Philips GT 150 za 70zl ( dwie żarówki ) efekt ;] jeszcz ebielsze swiatlo i niebieski posmak w reflektorze, do tego postojówki philipsa z niebieska banka. Polecam te żarówki nie sa drogie a jesli chodzi o konurencje to naprawde super;]Nie bedziecie zalowac.
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... catid,140/
Ze swojego doswiadczenia - w audi coupe zalozylem zarówki Philips 50% ( banka z niebieskiem paskiem koszt ok 50zl ) Brat w 80B3 ma zalożone Philips Blue Vision ( swieca przepieknie, daja jasne swiatlo, choc swieca troszke slabiej na mokrej nawierzchni ) Wczoraj zalozylem Philips GT 150 za 70zl ( dwie żarówki ) efekt ;] jeszcz ebielsze swiatlo i niebieski posmak w reflektorze, do tego postojówki philipsa z niebieska banka. Polecam te żarówki nie sa drogie a jesli chodzi o konurencje to naprawde super;]Nie bedziecie zalowac.
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... catid,140/
Ostatnio zmieniony 11 sty 2009, 19:11 przez MaroAudi, łącznie zmieniany 1 raz.
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
B4ME,w niektórych marketach to badziewie wisi tylko taniej...dajcie spokój z tymi kolorowankami,malowanymi żarówkami itp.W rajdach od czasu do czasu jezdzi gość niebieskim maluchem ze złotymi felami i napisem "prawie jak Subaru"...ma chłopina poczucie humoru,jak widze te malowanki "prawie xenony" to mi się kojaży z "prawie Subaru".Jak komuś zależy na skuteczności oświetlenia kupuje konkret żarówy klary,białe bo malowanka zawsze daje mniej światła.A jak komuś zależy na poświacie,efekcie,bajerach,wodotryskach...no to coś za coś
Mowcie co chcecie, ja rezajac sobie soczewki postanowilem wrzucic w nie jakies dobrez zarowki bo na ksenon kasy narazie brak i wsadzilem tam Osram Night Breaker H7 (100% oryginal made in germany) w samej soczewce wygladalo spoko przy pierwszej probie na sucho, zlozylem lampy wszystko po podlaczalem zalozylem na auto i co lekko sie wkurwiłem bo swiatla okazalo sie ze slabo swieca, myslalem ze mi pajak skonczyl zywot a ze wczesniej mialem ksenon to nie zauwazylem, zstanawialem sie tczy to nie czasem wina tego ze lampy i przeslona sa czarne, ale jhalogeny swiecily normalnie a tez sa czarne cale, odpuscilem bo mi to jakos specjalnie nie przeszkadzalo bo i tak mial byc zaraz ksenon no ale ksenonu nie ma i zaczelo mi to przeszkadzac, postanowilem sie za to wziasc, juz mialem rozkrecac kolumne kierownicy ale nie mialem torxa do poduchy i mowie zajrze do lamp podlacze na krotko do akumulatora, podlaczylem i co i nic tak samo swieca mysle to nie pajak, co jest grane, wyjalem zarowke z soczewki i :shock:
Napiecie w instalacji mierzone przy samej lampie jest OK, skokow napiecia tez nie ma, co sie stało nie wiem, zarowki swieca ale bardzo slabo i zołto jak jakies stare wypalone. dlugo sie nie zastanawialem, ze był wieczor sklepy juz pozamykane to postanowilem wybrac sie do marketu, mysle w sklepie H7 Varta/Narva/Bosch jakies 19zl szt. a te z marketu gorzej swiecic nie beda raczej, co najwyzej krocej ale huk tam, zakupiłem żarowki w TESCO podpisane jako super white firmy krzak i swieca zajebiaszczo na ładny biały kolor tak jak powinno byc, kosztowały 32.99Pln.
Napiecie w instalacji mierzone przy samej lampie jest OK, skokow napiecia tez nie ma, co sie stało nie wiem, zarowki swieca ale bardzo slabo i zołto jak jakies stare wypalone. dlugo sie nie zastanawialem, ze był wieczor sklepy juz pozamykane to postanowilem wybrac sie do marketu, mysle w sklepie H7 Varta/Narva/Bosch jakies 19zl szt. a te z marketu gorzej swiecic nie beda raczej, co najwyzej krocej ale huk tam, zakupiłem żarowki w TESCO podpisane jako super white firmy krzak i swieca zajebiaszczo na ładny biały kolor tak jak powinno byc, kosztowały 32.99Pln.
- tomziel_20
- Forum Audi 80
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Powiem w ten sposób zakładałem już temat odnośnie żarówek dwa rodzaje
H4 X-treme Power Philips + 80% cena 69 z przesyłką
OSRAM H4 H-4 NIGHT BREAKER +90% cena 48 zł z przesyłką
dwa dni temu założyłem Philips i naprawdę efekt jest bardzo dobry dają ładne białe światło
najważniejszą rzeczą są w bardzo dobrym stanie reflektory i odbłyski .Druga sprawa dobre napięcie dochodzące do reflektorów i tyle
H4 X-treme Power Philips + 80% cena 69 z przesyłką
OSRAM H4 H-4 NIGHT BREAKER +90% cena 48 zł z przesyłką
dwa dni temu założyłem Philips i naprawdę efekt jest bardzo dobry dają ładne białe światło
najważniejszą rzeczą są w bardzo dobrym stanie reflektory i odbłyski .Druga sprawa dobre napięcie dochodzące do reflektorów i tyle