[1.9TDI 1Z] Problem z mocą i świecami.
[1.9TDI 1Z] Problem z mocą i świecami.
Witam. Mam problem z moim Audi, dokładnie chodzi o to ze brak mu mocy, na 1 biegu pod górkę ciężko wyjechać a po drodze max 3 bieg bo inaczej do "dławi", turbina jest raczej sprawna, silnik chodzi troszkę głośniej niż normalnie, podczas jazdy świeci się kontrolka oznaczona "check", mam też problem z świecami, a konkretnie z tym ze nie grzeją jak jest zimno rano, czujnik od świec już sprawdziłem. Pomoże ktoś??
Ostatnio zmieniony 28 gru 2008, 23:51 przez liven1990, łącznie zmieniany 1 raz.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
Co do mocy tego samochodu to jest naprawdę kiepsko, przy ruszaniu jest już nawet problem, podczas jazdy, dodając gazu, nabiera prędkości powoli i w po wejściu na obroty słabnie, gaz jakby zanika. Co do pęcherzyków powietrza, to nie występują takowe w przewodzie paliwowym, obserwowałem przewód przez ok. 5 min i naliczyłem tylko kilka w po uruchomieniu silnika. Rozrząd jakieś 2 miesiące temu był wymieniony. Nie mam pojęcia jak sprawdzić "logi", byłbym wdzięcznym jak by ktoś mógł mi objaśnić. Pzdr
[ Dodano: 2008-12-21, 00:59 ]
Jeszcze jak by mi mógł ktoś powiedzieć jak sprawdzić turbine?
[ Dodano: 2008-12-21, 00:59 ]
Jeszcze jak by mi mógł ktoś powiedzieć jak sprawdzić turbine?
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Aby sprawdzić to auto w 100% bez vaga się nie obędzie, jest to najszybszy i najpewniejszy sposób który da odpowiedz na 99% usterek. Więc szkoda czasu na sprawdzanie domowymi sposobami po kawałku czegoś czego i tak nie będziesz pewny że działa. Trzeba sprawdzić, dawkowanie, przepływomierz, turbinę, kąt wtrysku, świece, w sumie to cały układ paliwowy.... zejdzie Ci z tym sporo czasu a tak podjedziesz do kogoś na kompa i będziesz wszystko wiedział w max 30minut. <ok>
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub