[80 b4 ABK] nie ma podswietlenia zegarow
[80 b4 ABK] nie ma podswietlenia zegarow
witam poraz kolejny szanowne grono audimaniakow. jak wyzej napisalem problemem jest brak podswietlenia deski rozdzielczej. sprawdzalem wszystkie bezpieczniki i sa cale. jest to denerwujace przy nocnej jezdzie. prosze o szybka odpowiedz. z gory dziekuje
-
- Forum Audi 80
Re: [80 b4 ABK] nie ma podswietlenia zegarow
Witam wszystkich mialem taki sam problem sprawdzilem wszystko i nie obeszlo sie bez wizyty zaprzyjaźnionego elktryka, ktory po 10 minutach diagnostyki wyjąl caly zegar i ogazalo sie ze sie przepalila jedna ścieżka na płytce:( powodem tego bylo zalożenie zaduzego bezpiecznika przez wcześniejszego właścicielaAlex pisze:witam poraz kolejny szanowne grono audimaniakow. jak wyzej napisalem problemem jest brak podswietlenia deski rozdzielczej. sprawdzalem wszystkie bezpieczniki i sa cale. jest to denerwujace przy nocnej jezdzie. prosze o szybka odpowiedz. z gory dziekuje
tylko problem jest w tym ze gdy swiatla sa wylaczone na desce swieci ma zegarek, a po wlaczeniu swiatel gasnie poniewaz powinno oswietlac ten zegarek oswietlenie z deski rozdzielczej. a tak sie nie dzieje. rozebralem deske na czesci pierwsze, zlozylem i dalej nic. zaczalem grzebac przy bezpiecznikach, i tu zdziwienie, poniewaz bezpiecznik nr 14 jest caly ale nie przewodzi pradu. czy mogl sie zerwac przewod?? bo ja juz nie mam pojecia co moze byc przyczyna
Ja mialem problem z podswietleniem chodzilo o bezpiecznik nr 14 5A i nastepny nr 15 5 A bezpieczniki topily sie mi jeden za drugim w pare minut rozebralem pol samochodu iiiiiiiiiiii............... NIC po wymianie bezpiecznika wszystko OK ale jak wlaczylem stacyjke a do tego Stop wcisnolem gaslo mi wszystko nawet zaplon Rece mi opadaly , a jezdzic trzeba ! Po krotkim telefonie do mechanika Diagnoza Kabel przy klapie bagaznika do podswietlenia tablicy rejstracyjnej. Jak sie tam postalem to okazalo sie ze cala wiazka jest zesmazona sw. cofania podsietlenia i cos jeszcze Przypadek troche inny ale rozumiem bezsillnosc