Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b4 ABK] nie ma podswietlenia zegarow

ODPOWIEDZ
Alex

[80 b4 ABK] nie ma podswietlenia zegarow

Post autor: Alex » 21 gru 2008, 20:31

witam poraz kolejny szanowne grono audimaniakow. jak wyzej napisalem problemem jest brak podswietlenia deski rozdzielczej. sprawdzalem wszystkie bezpieczniki i sa cale. jest to denerwujace przy nocnej jezdzie. prosze o szybka odpowiedz. z gory dziekuje

kubas134
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kubas134 » 21 gru 2008, 20:38

Sprawdz dobrze, ;-) napewno kturys bezpiecznik

krzysiekb3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzysiekb3 » 21 gru 2008, 21:24

Miałem podobnie wymieniłem pająka i jest ok. Ewentualnie odpowiada za to bezpecznik nr 14 5A sprawdz czy masz podświetlanie tablicy i schowka bo to na jednej wiązce. jeżeli to działa szukaj przy desce.

ppawlo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ppawlo » 21 gru 2008, 21:41

Ja pająka rozbierałem chyba z pięć razy ale w końcu udało mi się to naprawić. Czy jak przełączysz dwa razy krótką wajchę pająka (od świateł) to świeci Ci się kontrolka?

pawel87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [80 b4 ABK] nie ma podswietlenia zegarow

Post autor: pawel87 » 21 gru 2008, 22:15

Alex pisze:witam poraz kolejny szanowne grono audimaniakow. jak wyzej napisalem problemem jest brak podswietlenia deski rozdzielczej. sprawdzalem wszystkie bezpieczniki i sa cale. jest to denerwujace przy nocnej jezdzie. prosze o szybka odpowiedz. z gory dziekuje
Witam wszystkich mialem taki sam problem sprawdzilem wszystko i nie obeszlo sie bez wizyty zaprzyjaźnionego elktryka, ktory po 10 minutach diagnostyki wyjąl caly zegar i ogazalo sie ze sie przepalila jedna ścieżka na płytce:( powodem tego bylo zalożenie zaduzego bezpiecznika przez wcześniejszego właściciela

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 22 gru 2008, 01:01

może byc przepalona scieżka lub uszkodzony potencjometr od natężenia

Alex

Post autor: Alex » 22 gru 2008, 15:20

tylko problem jest w tym ze gdy swiatla sa wylaczone na desce swieci ma zegarek, a po wlaczeniu swiatel gasnie poniewaz powinno oswietlac ten zegarek oswietlenie z deski rozdzielczej. a tak sie nie dzieje. rozebralem deske na czesci pierwsze, zlozylem i dalej nic. zaczalem grzebac przy bezpiecznikach, i tu zdziwienie, poniewaz bezpiecznik nr 14 jest caly ale nie przewodzi pradu. czy mogl sie zerwac przewod?? bo ja juz nie mam pojecia co moze byc przyczyna :-/

kris_cork

Post autor: kris_cork » 22 gru 2008, 23:14

Ja mialem problem z podswietleniem chodzilo o bezpiecznik nr 14 5A i nastepny nr 15 5 A bezpieczniki topily sie mi jeden za drugim w pare minut rozebralem pol samochodu iiiiiiiiiiii............... NIC po wymianie bezpiecznika wszystko OK ale jak wlaczylem stacyjke a do tego Stop wcisnolem gaslo mi wszystko nawet zaplon Rece mi opadaly , a jezdzic trzeba ! Po krotkim telefonie do mechanika Diagnoza Kabel przy klapie bagaznika do podswietlenia tablicy rejstracyjnej. Jak sie tam postalem to okazalo sie ze cala wiazka jest zesmazona sw. cofania podsietlenia i cos jeszcze Przypadek troche inny ale rozumiem bezsillnosc :-/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl