[2.0 16V ACE] Czasami nie chce zapalić
[2.0 16V ACE] Czasami nie chce zapalić
Mam problem z odpaleniem silnika.Czasami nie chce odpalić, a jak odpali to ma problem z utrzymaniem obrotów.Jak włączę światła,dmuchawę,zakręcę kierownicą to obroty stopniowo opadają.Przy dłuższym kręceniu czuć benzyną.Wczoraj z Solskierem obadaliśmy sprawę Vagiem. Solskier stawia na problemy z prądem(zaznacza ze nie jest specem od benzyny), ale nie jest pewien.Zrobiliśmy logi.Wyskoczyły nam 3 błędy.Poniżej załączam to co udało nam się sprawdzić:
Błędy:
000 Dynamiczny
000 Statyczny
000 Statyczny Basic Seting
Jeśli ktoś się orientuje co to może być, to bardzo proszę o pomoc.
EDIT:Takie coś dzieje się na ciepłym silniku, ale czasami potrafi zaskoczyć i na zimnym tez szaleje.Znaczy się odpala ale gaśnie.Trzeba mu przy gazować i stabilizuje się.
Błędy:
000 Dynamiczny
000 Statyczny
000 Statyczny Basic Seting
Jeśli ktoś się orientuje co to może być, to bardzo proszę o pomoc.
EDIT:Takie coś dzieje się na ciepłym silniku, ale czasami potrafi zaskoczyć i na zimnym tez szaleje.Znaczy się odpala ale gaśnie.Trzeba mu przy gazować i stabilizuje się.
Ostatnio zmieniony 28 gru 2008, 23:43 przez Furti, łącznie zmieniany 3 razy.
Koledzy mnie chyba źle zrozumieli, albo ja źle to zinterpretowalem.Wtyczkę miałem odpiętą.Przy grzebaniu pod maska zobaczyłem, że jest odpięta wiec ją podpiąłem.Od tamtej pory Pali od strzała i na ciepłym tez nie ma problemu z zapaleniem;)Słonik pisze:Czy chula nadal
Przez 2 dni świąt zrobilem 300 Km,200 km z tych 300 to zabawa po śniegu.Cały czas na wysokich obrotach.Spaliła mi mniej więcej pół baku.Myślę że przy takiej zabawie to normalne spalanie biorąc pod uwagę, że zbiornik ma podobno 64 litry.czarekj pisze:Ciekawe ile spala benzyny?
Posiadacze Compe: Ile Km zrobicie na pełnym baku?