[Audi 90 2.3 NG LPG] Klopoty z Odpalaniem.
-
- Forum Audi 80
[Audi 90 2.3 NG LPG] Klopoty z Odpalaniem.
Witam.Mam Taki problem. Mam od niedawana Audi 90 20v. Jednak nie moge jej odpalic jak jest zimno. Znaczy sie lapie ale nie chce wejsc na obroty. Wie ktos co to moze byc?
-
- Forum Audi 80
ECU to komputer sterujący pracą silnika.
U mnie przy podobnych objawach - autko po odpaleniu na zimno od razu zdychało, trzeba było podpompowywać cały czas delikatnie gazem, żeby nie zgasł.
Sprawdź czujnik dwu-pinowy (z dwoma przewodami) z tyłu za głowicą (u mnie był biały pod rurką od podciśnienia, tak upchnięty, że ciężko go zauważyć – po prostu spadła z niego wtyczka)
Ponadto sprawdź cały układ dolotowy (wszystkie elementy od puszki na filtr powietrza, aż do samego kolektora - tam wszystko musi być szczelne, żadnych dziur i przetarć na wężach i innych elementach gumowych)
Jeszcze jedno pytanko - autko kupiłeś już w taki stanie, czy stało się tak z dnia na dzień?
U mnie przy podobnych objawach - autko po odpaleniu na zimno od razu zdychało, trzeba było podpompowywać cały czas delikatnie gazem, żeby nie zgasł.
Sprawdź czujnik dwu-pinowy (z dwoma przewodami) z tyłu za głowicą (u mnie był biały pod rurką od podciśnienia, tak upchnięty, że ciężko go zauważyć – po prostu spadła z niego wtyczka)
Ponadto sprawdź cały układ dolotowy (wszystkie elementy od puszki na filtr powietrza, aż do samego kolektora - tam wszystko musi być szczelne, żadnych dziur i przetarć na wężach i innych elementach gumowych)
Jeszcze jedno pytanko - autko kupiłeś już w taki stanie, czy stało się tak z dnia na dzień?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
ten czujnik jest przy głowicy po jej prawej stronie wkręcony do króćca (z wodą) od góry (2pinowy) po jego wymianie moje problemy (takie same jak u Ciebie) zniknęły.
Uważaj tylko aby nie wcisnęli Ci innego, musi być do 2,3 (często do Audi 100)
Już kiedyś o tym było i fotki też są na forum
powodzenia!
Uważaj tylko aby nie wcisnęli Ci innego, musi być do 2,3 (często do Audi 100)
Już kiedyś o tym było i fotki też są na forum
powodzenia!