[RU gażnik keihin 2] dusi sie jak depnąć
[RU gażnik keihin 2] dusi sie jak depnąć
mam problem z gażnikiem keihin 2 przy wcisnieciu do deski gazu np. na 2 po chwili traci ciąg mówie o benzynie na gazie jest ok po chwili dostaje i znów traci i tak na przemian wymienilem pompke paliwowo filtry pompke przyśpieszacza[membrane] poziom plywaka jest ok ściągalem mikser i dalej to samo czyścilem go z 5 razy lewego powietrza nie ciągnie chcialem zmienić gażnik na pierburg 2E ale byl ospaly więc pozostalem przy keihinie jezdze na gazie wiec mi to zbytnio nie przeszkadza ale lubie jak jest ok. może mial ktos taki przypadek to bym byl wdzięczny za pomoc
Może dobrze kombinujesz, chociaż wydaje mi się że tam raczej mogą być jakieś zabrudzenia lub coś takiego. Z tego co opisałeś wynika że auto dostaje za mało benzyny na wysokich obrotach więc może też ciśnienie paliwa jest za małe (mało wydajna pompa).maly81 pisze:jeszcze chodzi mi po glowie ten zawór co odcina paliwo jak gaz leci moze ma za maly przelot
w tym zaworku jest tylko jakieś pokrętlo jak w budziku pompke mam nową sprawdze z tym ssaniem tak jak mówisz to wychodzi nato że dostaje za dużo powietrza bo przy wyciąganiu ssania klapka zamyka dopływ powietrza w rezultacie może wtedy ciągnać więcej bęzyny wszystko pozmieniałem co się dało na nowe większej różnicy niewidać dobrze że na gazie jest ok