[1.9TDI 1Z] Lekkie szarpanie i kontrolka Check Engine.
[1.9TDI 1Z] Lekkie szarpanie i kontrolka Check Engine.
Witam sznownych kolegow mam problem i niewiem co to moze byc dzis rono jak wyjechalem do pracy po przejechaniu 15km zauwazyle ze autko szrplo pare razy i przestalo myslale ze to nic takiego ale po przejechaniu 200a moze 300 metrow zapalil sie autocheck ,wiec stanolem i zgasilem silnik po odpaleniu ac zgaslo i ruszylem dalej nic sie nie dzialo,po pracy wracalem do domu i znow zaczelo szarpac co jakis czas i po okolo 20km znuw sie zapalil ac wiec stanolem i zgasilem silnik po odpaleniu zgasl ac i nic sie nie dzaialo ,dojechalem do domu koledzy powiedzcie mi co to moze byc bo ja jestem zielony i przestraszony z góry dziekuje.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2008, 21:13 przez piotr1269, łącznie zmieniany 1 raz.
Koledzy a tak na marginesie jesli mozna chcialem sie zapytacz o ta kontrolke check engine one byly montowane w kazdej audice z silnikiem tdi? Powiem tak ze u kumpli patrzylem w 3 audiolach to te kontrolki sa natomiast u mnie nie ma jej i sie zastanawiam czy umnie sie poprostu spalila zarowka czy byly wersje bez nich . rocznik mojej niuni to koniec 94r silnik oczywiscie 1z na pierbungu.
pozdrawiam i dzienki za odpowiedz
pozdrawiam i dzienki za odpowiedz
- hackthemilk
- Forum Audi 80
witammyster pisze:Powiem tak ze u kumpli patrzylem w 3 audiolach to te kontrolki sa natomiast u mnie nie ma jej i sie zastanawiam czy umnie sie poprostu spalila zarowka czy byly wersje bez nich .
mam tez mam avanta 1 z 94r silnik oczywiscie 1z na pierbungu i niewiem czy orginalnie mam czy bylo coś mieniane (licznik) - bo żaróweczka byla spalona a jak zmieniłem to check się cały czas pali a niewiem o co chodził nawet po kasowaniu błedów (np ze odpiety byl czujnik przepływonierza) świeci nadal ? o co chodzi Moze nie taki licznik???