[b4 2.0 ABT] Modyfikacje - jak zwiekszyc moc ?
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[b4 2.0 ABT] Modyfikacje - jak zwiekszyc moc ?
witam zapalencow i chcial bym sie dowiedziec jak mozna w w wyzej wymionionym silniku podniesc moc??( swap narazie nie wchodzi w gre, pozatym chce miec mocneABT) wiec procz tego slucham wszytskich pomyslow( no oczywiscie magnestyzery, strumienice,i stozki made in krzak tez odpadaja chyba ze dedykowane tak jak np Weglarski ma do SC/CC)
najlepiej jak odrazu byscie podawali z czym do kogo sie udac pozdro :mrgreen:
najlepiej jak odrazu byscie podawali z czym do kogo sie udac pozdro :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 07 lut 2011, 09:10 przez homer, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to odpowiedz na temat postu i twoja wypowiedz
a to ocena twojej wiedzy o wlasnym samochodzie
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: a to ocena twojego postepowania na forum
ale zebys nie czul sie skrzywdzony moja wypowiedzia to ABT mialy 90 konioof a nie 115 bo to juz ABK a po drugie aby podniesc moc w abt to musisz zrobic swapa conajmniej polowy silnika na bebechy z abk a ze to sie nie oplaca w polaczeniu z osprzetem jaki trzeba wymeinic to robi sie cos a'la franof1 :mrgreen:
a to ocena twojej wiedzy o wlasnym samochodzie
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: a to ocena twojego postepowania na forum
ale zebys nie czul sie skrzywdzony moja wypowiedzia to ABT mialy 90 konioof a nie 115 bo to juz ABK a po drugie aby podniesc moc w abt to musisz zrobic swapa conajmniej polowy silnika na bebechy z abk a ze to sie nie oplaca w polaczeniu z osprzetem jaki trzeba wymeinic to robi sie cos a'la franof1 :mrgreen:
Silnik ABT i 115 KM? Jak żyje to czegoś takiego nie widziałem. Albo ma się ABT i seria 90 KM albo ABK i seria 115 KM. Jeżeli masz silnik ABT to sprzedaj go jakiemuś dziadkowi do spokojnej jazdy i kup coś mocniejszego, np 2,0 16V. Niestety podmianka silnika Cię nie ominie jeżeli chcesz mieć satysfakcjonujące efekty. UFOtm ma rację "Dół" silnika Twojego auta nie jest przystosowany do znaczącego podniesienia mocy.
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
to wiem ze ma 90 hp a nos sobie raczej odpuszcze bo chodzilo by mi raczej o moc dostepna ciagle a nie przez strzaly.... np dlubanie glowicy czyjakies turbo(z tym ze do turbo to juz bym zmienial na diesla)FranoF1 pisze:czarekj, Michałowi chodziło o podpis użytkownikahomer
Silnik: 2.0 ABT 115kuniof
Typ: B4
to byl moj cel zeby z silnika ABT uzyskac tyle ale widze ze tutaj kuzwa trza byc pod linijka trzymanym....
jakos na centomani mialme CC900 z 53 konmi i nikomu to nie robiilo wielkiej akcji...
jak wszyscy wiemy abt ma 90 ps...pozostaje tylko swap...ostatnia opcja to strzał z nitro jakieś +50ps...ale czy to sie opłaca to musisz już sobie sam odpowiedzieć
pozdro nerwusy :mrgreen:
...uturbiebie silnika to koszt ok 12 tys zł...a i tak nie wiadomo czy dół wytrzyma...homer pisze:to wiem ze ma 90 hp a nos sobie raczej odpuszcze bo chodzilo by mi raczej o moc dostepna ciagle a nie przez strzaly.... np dlubanie glowicy czyjakies turbo(z tym ze do turbo to juz bym zmienial na diesla)
pozdro nerwusy
...zmien najlepiej auto...
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
jezeli by uturbial to caly silnik bym przekladal nie samo turbo albo wlansi esprzedal i dolozyl do czegos inego :mrgreen: dzieki za odpowiedziFranoF1 pisze:...uturbiebie silnika to koszt ok 12 tys zł...a i tak nie wiadomo czy dół wytrzyma...homer pisze:to wiem ze ma 90 hp a nos sobie raczej odpuszcze bo chodzilo by mi raczej o moc dostepna ciagle a nie przez strzaly.... np dlubanie glowicy czyjakies turbo(z tym ze do turbo to juz bym zmienial na diesla)
pozdro nerwusy
...zmien najlepiej auto...
BTW co dalej z tym Chipem?? :roll:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ip+allegroBTW co dalej z tym Chipem??
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
oki czyli najlepiej jak ?? przelot wydech?? ale czy to nie bedzie glosne tz zbyt glosne bo sam tlukik koncowy raczj nie odetka :lol: a dolot?? jaki polecasz?? wiem ze mocy to nie mizenia ale poprawia elastycznosc silnikaCysztof pisze:mysle ze jedyne co mozesz zrobic to odetkac wydech i dostarczyc duzo powietrza..na tym niestety wszelkie Twje mozliwosci sie koncza....
co do wydechu to tylko calosc wraz z kolektorem pod zamowienie robionea ma sens... polecam el-teca w Warsawie,za caly wydech bez kolektora zaplacisz kolo 1500pln...Codo dolotu to najlepsza jest wkladka KN ewentualnie z jakims dodatkowym doprowadzeniem powietrza-zadne pseudo stozki...xsotrasz z tego z 5 koniow i z 10 momwentu a wydasz ze 2 kafle-zastanow sie czy jest sens....
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
to juz lepiej sobie glebe zasadze jakas zdrowa i granie i sie bede lansowal :lol: :lol: :lol:Cysztof pisze:co do wydechu to tylko calosc wraz z kolektorem pod zamowienie robionea ma sens... polecam el-teca w Warsawie,za caly wydech bez kolektora zaplacisz kolo 1500pln...Codo dolotu to najlepsza jest wkladka KN ewentualnie z jakims dodatkowym doprowadzeniem powietrza-zadne pseudo stozki...xsotrasz z tego z 5 koniow i z 10 momwentu a wydasz ze 2 kafle-zastanow sie czy jest sens....