Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Apel do PKA80

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80

Czy uważasz że PKA80 powinno wprowadzić zmiany?

TAK, też mnie wkurzają idiotyczne tematy
90
71%
NIE, wszystko jest OK Zgredek27 się czepia.
32
25%
Coś jest nie tak? A co to szukajka?
4
3%

Liczba głosów: 126

spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Kris
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 1.6 JK

Post autor: spiczi » 30 gru 2008, 18:43

To możne i ja wyrażę swoje zdanie.
Jeśli chodzi i szukajke to prawdą napewno jest to że niewiele osób jej używa (zwłaszcza nowi użytkownicy), choć jakaś część stałych bywalców też tego nie robi. Nie raz sam szukałem czegoś i ilość wyników które wyświetliła powala :-? , ale dla wytrwałych wszystko da się znaleźć. Było by mniej tego wszystkiego gdyby tematy nie były powielane i gdyby ludzie zakładający tematy precyzyjnie je określali, jednak wiadomo że jedną rzecz można nazwać na różne sposoby.

Sposobem na ograniczenie nowych tematów jest ich zamykanie jeśli się powtarzają, ale w tym swój udział powinni mieć wszyscy nie tylko moderatorzy. Każdy starszy użytkownik powinien pilnować porządku na forum.
Sposobem na ograniczenie powstawania nowych tematów mógłby być przymus zatwierdzenia tematu przez moderatora i dopiero wtedy temat ukazywał by się na forum (choć nie wiem czy praktycznie jest coś takiego możliwe i napewno moderatorzy mieli by więcej pracy).

A co do działu "Na każdy temat" to naprawde tam jest wszystko:/
pozdrawiam.

Awatar użytkownika
zgredek27
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zgredek27 » 31 gru 2008, 00:12

spiczi pisze:Sposobem na ograniczenie nowych tematów jest ich zamykanie jeśli się powtarzają, ale w tym swój udział powinni mieć wszyscy nie tylko moderatorzy. Każdy starszy użytkownik powinien pilnować porządku na forum.
Samo zamykanie nic nie da, bo i tak wywali Ci te tematy w szukajce.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 31 gru 2008, 00:31

zgredek27 pisze:
spiczi pisze:Sposobem na ograniczenie nowych tematów jest ich zamykanie jeśli się powtarzają, ale w tym swój udział powinni mieć wszyscy nie tylko moderatorzy. Każdy starszy użytkownik powinien pilnować porządku na forum.
Samo zamykanie nic nie da, bo i tak wywali Ci te tematy w szukajce.
Dlatego utworzony jest nowy dział: śmietnik. Taki temat leci właśnie tam. User może zobaczyć co stało się z jego tematem a szukajka omija ten dział.

Awatar użytkownika
zgredek27
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zgredek27 » 31 gru 2008, 14:18

Labiel pisze:Dlatego utworzony jest nowy dział: śmietnik. Taki temat leci właśnie tam. User może zobaczyć co stało się z jego tematem a szukajka omija ten dział.
Wiem wiem, już go zauważyłem jakiś czas temu :lol:

noorbi

Post autor: noorbi » 01 sty 2009, 21:08

Mam pytanie, ostatnio dużo korzystam z szukajki i znajduje mi ona oprócz potrzebnych tematów te pozamykane, utworzone przez Nowicjuszy, bezużyteczne. Najczęściej zakończone - "Było, użyj szukajki".
Nie można by tych tematów powywalać do śmietnika, skoro został taki utworzony?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro

Post autor: IC69 » 01 sty 2009, 21:14

noorbi pisze:Nie można by tych tematów powywalać do śmietnika, skoro został taki utworzony?
Spoko noorbi, właśnie odbywa się takie sprzątanie, tylko trzeba trochę czasu, aby wszystko przewertować. Jak znowu natkniesz się na podobny temat, to daj o nim znać.

noorbi

Post autor: noorbi » 01 sty 2009, 21:20

IC69 pisze:Spoko noorbi, właśnie odbywa się takie sprzątanie, tylko trzeba trochę czasu, aby wszystko przewertować.
podejrzewam ;-)
Powiedz mi jak mam Ci dać znać jak znajdę takie tematy, PW ?

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele

Post autor: IC69 » 01 sty 2009, 21:29

noorbi pisze:Powiedz mi jak mam Ci dać znać jak znajdę takie tematy
Po prostu, wciśnij wykrzyknik ;-)

Awatar użytkownika
gniado
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gniado » 02 sty 2009, 23:10

to ja mam pytanie trochę z innej beczki. w dziale mojej grupy lokalnej założyłem temat "[Elbląg i okolice] warsztat wyposażony w ramę blacharską" czy jakoś tak. Temat został usunięty bo niezgodny z regulaminem. Przeglądajac forum natknąłem się na to, że w kujawko-pomorskiem jest temat "[Toruń, Włocławek] warsztat dla Audi 80" czy jakoś tak... w czym mój był gorszy od tego toruńskiego? ;-)

bez żadnej napaści na autora, pytam tylko heh

@willi - to teraz mnie koledzy kujawiacy zjedzą :D
Ostatnio zmieniony 03 sty 2009, 02:09 przez gniado, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
willi
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: willi » 02 sty 2009, 23:37

tamtego tematu kolegogniado, jeszcze się administracja nie dopatrzyła :mrgreen:

grinch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grinch » 03 sty 2009, 14:56

... Dopatrzyła się czy nie ten temat regulaminu nie łamię i nie widzę powodu go zamykać, a ten poprzedni który został zamknięty może przez pomyłkę :roll:

Dobra sprawy aby napisać w swojej okolicy namiary na jakieś warsztaty itp :mrgreen:

Awatar użytkownika
gniado
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gniado » 03 sty 2009, 15:23

ale mój został usunięty, a specjalnie o tym pisałem tam... więc jak to w końcu jest z tymi sprawami regionalnymi? w regulaminie działów regionalnych też jest wpis w stylu [Poznań] Zwiększone patrole policji więc chyba temat o warsztatach nie łamał go?

marianb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marianb » 03 sty 2009, 16:13

gniado pisze:to ja mam pytanie trochę z innej beczki. w dziale mojej grupy lokalnej założyłem temat "[Elbląg i okolice] warsztat wyposażony w ramę blacharską" czy jakoś tak. Temat został usunięty bo niezgodny z regulaminem.
Gniado, prawdopodobnie "to ja go usunąłem" gdy robiliśmy porządki w naszym dziale, przepraszam :oops: <piwo>

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele

Post autor: IC69 » 03 sty 2009, 20:04

marianb pisze:Gniado, prawdopodobnie "to ja go usunąłem" gdy robiliśmy porządki w naszym dziale, przepraszam
Eee, nie przypominam sobie.
gniado pisze:więc jak to w końcu jest z tymi sprawami regionalnymi?
Temat, o dobrych warsztatach w regionie, jest chyba jak najbardziej na miejscu. Temat typu: poszukuje dobrego blacharza, to już raczej prywata i nadaje się do działu Na każdy temat, czyż nie? Przeczytałeś Regulamin działu Spoty...?

Awatar użytkownika
misiek_gda
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: misiek_gda » 03 sty 2009, 20:32

skoro mowa o tematach to wrzucilem manuale jak ustawic rozrzad i jak wyjac silnik byly to skany z programu technicznego dla warsztatow czy nie mozna utworzyc dzialu do czegos takiego ja to wrzucilem tam gdzie dzial z silnikiem bo to tego dotyczylo a temat wyladowal w dziale inne gdzie raczej na 90% zginie niezauwarzony a komus moze pomoc zaoszczedzic czas i kase nie dodajac ze dzial z takimi manualami bardzo zaoszczedzi czas na szukanie miedzy opiniami a konkretnymi danymi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”