Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Apel do PKA80

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80

Czy uważasz że PKA80 powinno wprowadzić zmiany?

TAK, też mnie wkurzają idiotyczne tematy
90
71%
NIE, wszystko jest OK Zgredek27 się czepia.
32
25%
Coś jest nie tak? A co to szukajka?
4
3%

Liczba głosów: 126

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 03 sty 2009, 20:54

misiek_gda pisze:wrzucilem manuale jak ustawic rozrzad i jak wyjac silnik byly to skany z programu technicznego dla warsztatow
misiek_gda pisze:dzial z takimi manualami bardzo zaoszczedzi czas na szukanie miedzy opiniami a konkretnymi danymi
Przecież jest dział Download w Centrum, wyślij to koledze foxbat, a na pewno to tam umieści.

Awatar użytkownika
misiek_gda
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: misiek_gda » 03 sty 2009, 20:59

IC69 pisze:Przecież jest dział Download w Centrum, wyślij to koledze foxbat, a na pewno to tam umieści.
hmm szczeze nie dopatrzylem sie takiej informacji dzieki szybciej bedzie jak dam info gdzie to jest niz przesylac 10 razy dzieki i pozdrawiam

Awatar użytkownika
Damu$
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Damu$ » 04 sty 2009, 00:14

Nasz klub Audi 80 może nie jest idealny ale raczej łatwo można tu coś znaleźć. Jeżeli chcecie obejrzeć prawdziwy ''burdel'' to zapraszam na http://forum.vwgolf.pl (bywam tam czasami ze względu na autko żony) Temat techniczne obejmuje wszystko (silnik,zawieszenia,skrzynie,wnętrze kompletnie wszystko!!) i w dodatku w pięciu modelach i tam coś znaleźć to jest dopiero masakra:-)

marianb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marianb » 04 sty 2009, 11:19

OT
IC69 pisze:
marianb pisze:Gniado, prawdopodobnie "to ja go usunąłem" gdy robiliśmy porządki w naszym dziale, przepraszam
Eee, nie przypominam sobie.
W sumie to nie ważne kto go skasował ;-)
EOT

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 04 sty 2009, 11:50

Damu$ pisze:Nasz klub Audi 80 może nie jest idealny ale raczej łatwo można tu coś znaleźć. Jeżeli chcecie obejrzeć prawdziwy ''burdel'' to zapraszam na http://forum.vwgolf.pl (bywam tam czasami ze względu na autko żony) Temat techniczne obejmuje wszystko (silnik,zawieszenia,skrzynie,wnętrze kompletnie wszystko!!) i w dodatku w pięciu modelach i tam coś znaleźć to jest dopiero masakra:-)
Potwierdzam. Nasze forum podług tego od Golfa to jest mega zadbane.

seba1025
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: seba1025 » 11 sty 2009, 17:50

Witam, napisze od tak sobie co mi lezy na sercu, czytając tylko jedną strone(dalej mi sie nie chce bo sie troche robi masło maślane i mdło...) powiem w skrucie(nie kto ma racje, ale jak usprawnić forum) usprawnijcie szukajke, bo używałem jej na samym początku to tematy byly jak na patelni, gorące i na temat, szukam coś teraz wyskakuje milion tematów od rzeczy, nie wiem co jeste nie tak z tą szukajką, ale jej sie uzywa(bez skudku)

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 11 sty 2009, 20:34

z szukajką to raczej chodzi o sposób wpisywania zapytań. kwestia wprawy. nie jest łatwo ale da rade coś znaleźć. ostatnio wpisuje wyrażenia których szukam tak: zamiast "listwy na drzwi" wpisuje listwy + drzwi i mam wrażenie że lepiej szuka. nie wiem czy dobrze to robię ale odnoszę wrażenie ze działa. siłą rzeczy jak nasze powtórzone tematy będą lądować w koszu to szybciej się nauczymy korzystać z szukajki he he :-D Zawsze zamiast tworzyć nowy temat można odświeżyć stary i go w ten sposób rozwinąć

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 12 sty 2009, 00:02

Z szukajki niestety trzeba umieć korzystać - oczywiście powtarzające się tematy nie pomagają. Teraz taka mała rada. Powiedzmy że chcemy wyszukać informacji na temat oleju w zbiorniku wyrównawczym. Wpisując w wyszukiwarkę słowo "olej" wyskoczy nam milion tematów. Wpisując "olej w płynie" wyskoczą nam 2 miliony tematów - dlatego iż szukajka będzie szukała wszystkich postów w których występują takie słowa jak "olej" i "płynie". Szukajka ma taką opcję jak "szukaj wszystkich słów". Po jej zaznaczeniu ukarzą się tylko tematy które zawierają jednocześnie oba szukane słowa. Liczbę tematów można jeszcze dodatkowo ograniczyć wybierając interesujący nas dział, czyli na przykład "Silniki benzynowe". W ten sposób szukajka wyszuka tylko tematy z tego działu które zawierają jednocześnie dwa poszukiwane słowa. A to już znacznie ułatwia wyszukanie tego co nas interesuje.

seba1025
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: seba1025 » 12 sty 2009, 00:28

prawda ze trzeba umieć czukać, ale nie ukrywajmy, jednak problem jest. tematów sie narobilo duzo z nich jest niepotrzebne... trzeba ciut zwiększyć rygor albo zwiekszyc czestotliwosc czyszczenia tematow...

spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Kris
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 1.6 JK

Post autor: spiczi » 12 sty 2009, 09:33

najlepiej było by przejżeć wszystkie tematy i usunąc wypoeidzi które nic do tematu nie wnoszą, pewnie części osób ubyło by postów, ale jest jeden minus- strasznie dużo z tym roboty by było. :roll:

Awatar użytkownika
willi
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: willi » 12 sty 2009, 18:20

mam pytanko czy naprawde jest tak ciężko usunąć tematy w dziale ogłoszeń które sa już nie aktualne :?: Wydaje mi się że to jest dziecinnie proste,wystarczzy tylko wcisnąć ten mały prostokącik(DEL) który znajduje się w prawym górnym rogu i odrazu robi się pożądek

noorbi

Post autor: noorbi » 12 sty 2009, 19:36

Koledzy, niestety nie macie racji odnośnie naszej szukajki. Jeśli używa się jej w odpowiedni sposób, oraz zaznacza dział, w którym chcemy szukać to znajduje wszystko bez problemu. Oczywiście przy okazji znajdzie kilka niepotrzebnych i zamkniętych tematów ale wtedy można wcisnąć przycisk i zgłosić temat Moderatorowi do usunięcia.
Wystarczy chcieć i wszystko działa jak należy.. Powodzenia w szukaniu :!:

Mi osobiście bardziej przeszkadza brak interpunkcji i robienie wielu błędów w postach. Niektórych wypowiedzi nie można zrozumieć, czy tak trudno jest przeczytać swoją wypowiedź przed wysłaniem... :?:
Szanujmy się wzajemnie i piszmy poprawnie.

Awatar użytkownika
PiotrekG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PiotrekG » 12 sty 2009, 20:26

misiek_gda pisze:
IC69 pisze:Przecież jest dział Download w Centrum, wyślij to koledze foxbat, a na pewno to tam umieści.
hmm szczeze nie dopatrzylem sie takiej informacji dzieki szybciej bedzie jak dam info gdzie to jest niz przesylac 10 razy dzieki i pozdrawiam
Często odpowiedzi na pytania są w Centrum, a tam szukajka forowa nie ma wglądu. Wielu nowych Forowiczów nawet nie wie, że Centrum istnieje (też kiedyś nie wiedziałem :lol: ), a to dlatego, że trafiają na forum bezpośrednio z Google. Może warto by było w jakiś wyraźniejszy sposób na stronie głównej zaznaczyć obecność Centrum?

Poza tym (nie wiem jak Wy to widzicie) szalenie irytują mnie enigmatyczne tytuły tematów, typu: "Problem z silnikiem", "poliuretan", "Problem" etc. przez które nie można się szybko zorientować o czym w danym temacie tak naprawdę mowa :roll: .

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 12 sty 2009, 20:31

Wyszukiwarka działa poprawnie. Nie ma żadnego problemu, aby znaleźć to czego się szuka.
Nic nie poradzimy na lenistwo i ignorancję userów, którzy ani regulaminu nie czytaja, ani instrukcji wyszukiwarki. Ponad to, szukający musi włożyć minimum wysiłku i poświęcić temu kilka minut. To nie bar szybkiej obsługi.

Są dwie wyszukiwarki - do wyboru, do koloru.

Co do tematów w ogłoszeniach - same znikną, automagicznie.

Awatar użytkownika
willi
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: willi » 12 sty 2009, 23:28

tylko kolego Doc, zanim one same znikną to szlak trafia bynajmiej mnie kiedy pisze do kolesia ponieważ wystawił coś, a on mi odpowiada po 3 dniach że sprzedał już dawno :evil: więc takie tematy zgłaszam i będe nadal zgłaszał do usunięcia,i oczywiście tematy które nie posiadają zdjęć ponieważ mi wywalano je co chwile :-/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”