[all] Porady o Ręcznym?!
[all] Porady o Ręcznym?!
Siemanko!
Mam takie pytanie bo słyszałem i muszę się upewnić jeżeli zaciągam ręczny na śniegu np: bardzo często... to nie wiem co (ale tak słyszałem) tam się robi z linka i tym ręcznym że może do końca się nie opuścić nawet gdy kontrolka się nie świeci i będę jeździł na częściowo zaciągniętym ręcznym bez wiedzy?!
I jak się da sprawdzić ale bo coś czy ten ręczny jest na miejscu? he^he
P.S. każdy rozumie o co chodzi?
I inne jak znacie skutki zaciągania ręcznego? <ok>
Mam takie pytanie bo słyszałem i muszę się upewnić jeżeli zaciągam ręczny na śniegu np: bardzo często... to nie wiem co (ale tak słyszałem) tam się robi z linka i tym ręcznym że może do końca się nie opuścić nawet gdy kontrolka się nie świeci i będę jeździł na częściowo zaciągniętym ręcznym bez wiedzy?!
I jak się da sprawdzić ale bo coś czy ten ręczny jest na miejscu? he^he
P.S. każdy rozumie o co chodzi?
I inne jak znacie skutki zaciągania ręcznego? <ok>
Jeżeli masz zaciski z tyłu to moze nie odbijac do końca dźwignia recznego z 2 powodów: 1 to blokowanie sie samej dźwigni przy zasisku od sniegu lub lodu, 2 powód to blokowanie sie samej linki w pancerzu. Jeżeli ręczny nie odbije do konca to łatwo to zauwazyc po nadmiernym luzie na dźwigni ręcznego przy próbie zaciagniecia, a efektem tego moze byc przegrzewanie sie hamulców tylnych.
Judy80d, przełącznik kontrolki znajduje się przy dźwigni ręcznego. Jak opuścisz dźwignię, to Ci zawsze kontrolka zgaśnie, niezależnie od tego, czy dźwigienki przy zaciskach odbiją czy nie.
Jak chcesz wiedzieć, czy dobrze hamulec odbija, to podnieś na podnośniku najpierw jedno koło z tyłu, potem drugie i potestuj jak się zachowują przy zaciągniętym i spuszczonym ręcznym.
Jak chcesz wiedzieć, czy dobrze hamulec odbija, to podnieś na podnośniku najpierw jedno koło z tyłu, potem drugie i potestuj jak się zachowują przy zaciągniętym i spuszczonym ręcznym.
Jak wjedziesz na kanał to bez problemu znajdziesz :mrgreen: pod autem gdzie linka od ręcznego wychodzi z wnętrz jest taka blaszka w kształcie pół księzyca (przy tej blaszce jest nakrętka która mussz dokrecić). do konców blaszki sa przyczepione linki od ręcznego na prawe i lewe koło. Trudno to wyjaśnić, ale jak wejdziesz pod autko to na 100% znajdziesz <ok>Olszak pisze:Prawie mi pomogłeś. Powesz mi jeszcze w którym miejscu Spiczi??spiczi pisze:Olszak, musisz wjechać na kanał i pod spodem masz regulacje.
rysunek przedstawia widok z dołu
powodzenia