Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

CB Radio - odbior

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
mac
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mac » 13 sty 2009, 00:17

posiadam dwa inteki M-760 Plus z antena w samochodzie LEMM AT 71 MAGNUM a w domu na bazie mam antene stacjonarna 5/8 SIRIO 2016.

Awatar użytkownika
GreenGreen
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: GreenGreen » 13 sty 2009, 12:54

Satar pisze:Ja mam Alana121 i antenkę Sirio bodajże ML 100. ustawiona na dachu. Magnes wytrzymał 145km/h. Dalej nie pędziłem, bo po co. Szkoda szyb. W Polsce to już piractwo a jak jadę do hitlerówka to ściągam bo nie ma ograniczeń. Antena wyczes. przy swr rzędu 1,5!!!! mam taki odbiór że sqelch jest wysoko wykręcony. A jak byłem w Harrachowie na skoczni to CZYŚCIUTKO rozmawiałem z JELENIĄ GÓRĄ. Podejrzewam, że jest to chyba najlepsza antenka za całkiem rozsądną cenę (ok. 130 zeta).

I nie wygląda, jak bat na dwumetrowe komary. Do autka to uważam aż za dużo.

I olejcie te szumofony TTI. Kumpel ma taki zasięg, że z klopa do pokoju nie doleci :oops:

[ Dodano: Wto 06 Sty, 09 13:09 ]
mellow_pak pisze:Jak tu czytam niektorych to widze ze chcieli by zeby nasluchiwac rozmowy z 20 km.... po co wam to ludzie ! Odleglosc 10Km styka bez problemu.

Trafna decyzja i dobre myślenie. Po co mieć śmietnik w radiu? chcecie posłuchać szumów to zapraszam do Wrocka <buu> :mrgreen: :lol:
Kolego SWR rzędu 1,5 to nie jest wynik godny pochwały :D co innego 1.1 czy 1.2 natomiast 1.3 to już średnio

Nie nie jest to najlepsza antenka za całkiem rozsądne pieniądze bo dorzucisz 30 zł i masz gammę 90 antenę helikalną o znacznie lepszych parametrach w tym odległości odsłuchu.

Te baty na dwu metrowe komary są lepszymi antenami niż twoja a ich posiadacze nie muszą latać po skoczniach

Dodatkowo kolego zastanów się czasami zanim coś napiszesz czy masz wiedzę aby poprzeć to co napisałeś. To nie od radia zależy odległość odsłuchu a od anteny. Skoro kolega ma tak dupianą odległość odsłuchu to zapewne ma jeszcze gorzej zestrojoną antenę od Ciebie

tti to dobre radia - oczywiście jak komuś nie przeszkadzają wady wymienione przeze mnie we wcześniejszym poście natomiast do miasta do tych radyjek bardziej się sprawdzą krótsze antenki które nie będą zbierać tylu zakłóceń i nie będziemy musieli non stop kręcić rfgain.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl