[80 B4 1.9 TDI 1Z] ABS
- penki00 (usunięty)
- Forum Audi 80
[80 B4 1.9 TDI 1Z] ABS
Mam pytanie dotyczące działania abs,bo robiłem taki mały test na śniegu i zauważyłem że podczas hamowania awaryjnego tylne koła sie toczą :shock: ,i zaczynają hamować dopiero jak pedał przestaje kopać,czy tak ma być :?:
Ostatnio zmieniony 13 sty 2009, 18:39 przez penki00 (usunięty), łącznie zmieniany 1 raz.
- penki00 (usunięty)
- Forum Audi 80
No a u mnie przy deptaniu puszcza przód,ale z tyłu nie widać hamowania,i silnie mnie to zdziwiło,bo wydawało mi sie że ABS odzielnie kontroluje każde koło,tył zblokuje sie jak już pompa przestaje pracować,błędu nie wywala żadnego,kontrolka gaśnie normalnie.WOJTEK26 pisze:Wszystko zalezy od stanu hamulców z tyłu, ale tak moze sie dziac poniewaz koła przednie szybciej sie blokuja i ABS odpuszcza koła przednie i tylne. U mnie hamuja wszystkie koła na sniegu po ostrym depnięciu
czy jechałes sam, czy miałeś pasażerów z tyłu?? Masz coś takiego jak korektor siły hamowania, czyli jesli auto jest "puste" to tylna oś hamuje minimalnie,żeby nie rzucało dupą, dopiero jak jest załadowany to hamuje mocniej. Załaduj pełny pokład ludzi i wtedy sprawdź. Napewno zobaczysz różnice.pozdr.penki00 pisze:
WOJTEK26 napisał/a:
Wszystko zalezy od stanu hamulców z tyłu, ale tak moze sie dziac poniewaz koła przednie szybciej sie blokuja i ABS odpuszcza koła przednie i tylne. U mnie hamuja wszystkie koła na sniegu po ostrym depnięciu
No a u mnie przy deptaniu puszcza przód,ale z tyłu nie widać hamowania,i silnie mnie to zdziwiło,bo wydawało mi sie że ABS odzielnie kontroluje każde koło,tył zblokuje sie jak już pompa przestaje pracować,błędu nie wywala żadnego,kontrolka gaśnie normalnie.
- penki00 (usunięty)
- Forum Audi 80
- penki00 (usunięty)
- Forum Audi 80
- penki00 (usunięty)
- Forum Audi 80