Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Coupe 2,3 NG] silnik działa bez kluczyka w stacyjce :/

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zana
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[Coupe 2,3 NG] silnik działa bez kluczyka w stacyjce :/

Post autor: zana » 15 sty 2009, 14:48

Witam!
Tak więc moje autko zwariowało ;). Ostatnio wymieniałam żarówkę podświetlenia tablicy rejestracyjnej i coś zrobiło zwarcie, że znikło mi poświetlenie deski rozdzielczej no i tylnej tablicy :-| wiec sprawdziłam wszystkie bezpieczniki i wymienilam ten co się spalił. No i podświetlenie wróciło ale za to światła wsteczne palą mi się teraz cały czas :-( więc tymczasowo wykręcone sa żarówki. A dziś autko mnie zaskoczyło pojechałam na zajęcia i zaparkowałam autko zostawiając go na wstecznym biegu zgasiłam silnik wyciągnełam kluczyk a silnik dalej pracował !!!!! :shock: Na szczęscie na normalnym biegu zgasł. Wiem że to pewno gdzieś się zrobiło zwarcie tylko teraz pytanie do Was moi drodzy koledzy od czego zaczać poszukiwania???? <ok> Jak ktoś coś może pomóc albo miał kiedys podobny problem prosze o pomoc.
Pozdrawiam Zanka <lol>

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 15 sty 2009, 15:30

Co do tej choinki z tyłu ze światłami to obstawiam wiązke przewodów z nadwozia do klapy, choć Ty masz coupe więc nie wiem jak jest tam z wiązką. A co działania bez kluczyka, to sądze, że winna bedzie kostka stacyjki (koszt koło 35zł- wymiana 15 minut), lub cały wkład stacyjki (koszt większy niż przy kostce i roboty znacznie więcej.) poszukaj na forum o wiązce klapy tylnej, kostce stacyjki i wkładzie stacyjki. pozdrawiam.

MARCiN
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MARCiN » 15 sty 2009, 23:32

wiązka klapy odpada bo jej poprosu niema zacznij od kostki stacyjki ostatnio sam wymieniałem u siebie zauwazyłem ze ta kostka to ostatnio częsty problem w audiczkach widac wytzymuja ok 15 lat i do wymiany

Awatar użytkownika
zana
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: zana » 21 sty 2009, 16:58

Tak więc kostka wymieniona i dalej lipa :-/ nic sie nie zmienilo. Jakies inne propozycje co do rozwiązania problemu?

Awatar użytkownika
tukidydes
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tukidydes » 30 sty 2009, 10:52

Miałem taki dramat w Citroenie Xantii, okazało się że to elektrozawór.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl