Witam!
Tak więc moje autko zwariowało . Ostatnio wymieniałam żarówkę podświetlenia tablicy rejestracyjnej i coś zrobiło zwarcie, że znikło mi poświetlenie deski rozdzielczej no i tylnej tablicy :-| wiec sprawdziłam wszystkie bezpieczniki i wymienilam ten co się spalił. No i podświetlenie wróciło ale za to światła wsteczne palą mi się teraz cały czas więc tymczasowo wykręcone sa żarówki. A dziś autko mnie zaskoczyło pojechałam na zajęcia i zaparkowałam autko zostawiając go na wstecznym biegu zgasiłam silnik wyciągnełam kluczyk a silnik dalej pracował !!!!! :shock: Na szczęscie na normalnym biegu zgasł. Wiem że to pewno gdzieś się zrobiło zwarcie tylko teraz pytanie do Was moi drodzy koledzy od czego zaczać poszukiwania???? <ok> Jak ktoś coś może pomóc albo miał kiedys podobny problem prosze o pomoc.
Pozdrawiam Zanka <lol>
[Coupe 2,3 NG] silnik działa bez kluczyka w stacyjce :/
Co do tej choinki z tyłu ze światłami to obstawiam wiązke przewodów z nadwozia do klapy, choć Ty masz coupe więc nie wiem jak jest tam z wiązką. A co działania bez kluczyka, to sądze, że winna bedzie kostka stacyjki (koszt koło 35zł- wymiana 15 minut), lub cały wkład stacyjki (koszt większy niż przy kostce i roboty znacznie więcej.) poszukaj na forum o wiązce klapy tylnej, kostce stacyjki i wkładzie stacyjki. pozdrawiam.