Witam serdecznie wszystkich kolegów forumowiczów
![:-D](https://audi80.pl/images/smilies/lol.gif)
. Za nim postanowiłem zwrócić się o pomoc przeczytałem forum wzdłuż i wszerz ale nie doszedłem do wyjaśnienia.Zwracam się z takim oto problemem. Samochód zaraz po uruchomieniu strasznie głośno chodzi i trochę trzęsie, dźwięk jaki się wydobywa spod maski jest bardzo nieprzyjemny, metaliczny za to z wydechu wydobywa się biały dym i jakaś grafitowa maź. Gdy silnik się rozgrzeje nic się nie zmienia silnik nie przestaje ciszej pracować a z tyłu dalej wydobywają się kłęby dymu, a po dodaniu gazu wylatuje masa tego ciemnego badziewia, wygląda to jak sadza złączona w kulki z oleju :cry: . gdy ruszam samochodem początkowo wszystko jest ok ale gdy przyspieszam w pewnej chwili samochód nagle traci moc i nie reaguje na pedał gazu a po chwili sam gaśnie, czasem daje się go uruchomić a czasem nie, po czym sytuacja dalej się powtarza, lecz gdy się zatrzymam to pracuje bez problemu i można gazować ile się chce.
Na początku myślałem że to wina powietrza w paliwie, i zużytego filtra paliwa (wtedy tylko miał problemy z gaśnięciem). Więc wymieniłem przewód paliwowy od filtra do pompy wtryskowej, wstawiłem nowy filtr paliwa, bo był zasyfiony i oczywiście nowy filtr powietrza, bo tak czarnego jeszcze w życiu nie widziałem. Następnie po nieustąpieniu problemu i przeczytaniu na forum, wyczyściłem zbiornik paliwa i też nic nie pomogło. Dlatego proszę o pomoc