Mój pomysł na audio w 80'stce
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Panowie ja mam identyczne boczki z przodu i zapłaciłem 150zł. koleś robi głębokość na zamówienie i obicie również. mam tam zamonto wane "17 balupunkta THc 172 i tweetery z tegoż zestawu (z fabrycznymi zwrotnicami). w desce z przodu są "10 przynajmniej w B3 i te zupełnie odłączyłem. Z tyłu zamontowałem "17 Phonocar Y i zoiłem tweetery i Audi Sound System (mają filtry wysokotonowe). A wszystko gra na Pioneer'ze DEH-2900 i jes bardzo miło. Co do cen to kolejno boczki 150zł, Blaupunkty 250zł, Phonocary 140zł. Niski budżet a wydajny. Phonocay dają ładny miękki bas a blaupunkty to naprawdę rewelka... ju wkleje jakieś fotki
[ Dodano: 2006-12-06, 21:48 ]
o! tutaj kilka fotek:
http://www.dami.pl/~musi/oofol
[ Dodano: 2006-12-06, 21:48 ]
o! tutaj kilka fotek:
http://www.dami.pl/~musi/oofol
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Facet sprzedaje je na Allegro - jego nik to zajcu007 .Doc pisze:Oofol, ad1. daj namiary na człowieka a najlepiej przyslij go Tu to zarobi bo to bardzo dobra cena.
ad2. Probowales puscic przewody do nich w oslonie gumowej ? nie dalo sie, ze dales na wierzchu ?
Przecież kable są puszczone w osłonie gumowej... Jeśli chodzi ci o ten szary kabelek pod uszczelką poda górnym zawiasem to na jego końcu jest czujnik zewnętrzny termometru:) przylepiony jest 5cm za uszczelką. także kabelki idą sobie pięknie gumą, nawet pospinałem je plastikami którymi pospinane są fabrycznie przewody od centralnego, zwrotnica też pięknie znalazła swoje miejsce! także wszystko niemal jak fabrycznie! jedynie kabelek od tweeterów wystaje jakięś3cm bo nie chciałem wiercić dziur w tapicerce i miałem to zalepić czarną folią ale jakoś czasu nigdy nie ma;) ale jeszcze nastąpi!
Re: Mój pomysł na audio w 80'stce
A ja na razie zrobiłem tak: przód serja - tył tuba magnata wzmac. magnata mostek mono ustawiony na woofer i............tyle - żona zabroniła więcej... Gra to ładnie... - steruje tym pioner wysterowany na 30% przód 70% tył. Dalesze plany to wsadzenie na przód odseparowanego magnata który super grał mi w matizie a potem w espero - tył będzie chyba bez zmian bo nie mogę zbyt zasgracać bagażnika
- Rafalski82
- Forum Audi 80
Ja u niego zamówiłem ,po świętach odbieram chyba,ciekawy jestem czy będzie to w miare dokładnie zrobione.Doc pisze:Oofol, ad1. daj namiary na człowieka a najlepiej przyslij go Tu to zarobi bo to bardzo dobra cena.
ad2. Probowales puscic przewody do nich w oslonie gumowej ? nie dalo sie, ze dales na wierzchu ?
Mam zamiar zmontować audio bez suba.
kupowanie jakiegokolwiek sprzetu w hipermarkecie to jest lipa.
wszystko wychodzi w dwoch edycjach ten sam sprzet,tandeta made in china do hipermarketow i dobry sprzet dla firm car audio.nie wierzylem ale to prawda.
POlecam firme ktora zajmuje sie wszystkim lacznie z zbydowa i obiciami za calkiem przyzwoite pieniadze tylko ze jest to w okolicach warszawy: Basston w Brwinowie.Naprawde polecam !
wszystko wychodzi w dwoch edycjach ten sam sprzet,tandeta made in china do hipermarketow i dobry sprzet dla firm car audio.nie wierzylem ale to prawda.
POlecam firme ktora zajmuje sie wszystkim lacznie z zbydowa i obiciami za calkiem przyzwoite pieniadze tylko ze jest to w okolicach warszawy: Basston w Brwinowie.Naprawde polecam !
- Rafalski82
- Forum Audi 80
Mam patent na blachę i pólke. Zamontowane mam czterodrożne elipsy ,ale nie długo będe je zmieniał gdyż wymieniłem radio i są za słabe.Oofol pisze:Moje kieszonki były fajne ale oczywiście wszystko trzeba uszczelnić (ja to syliconem zrobiłem) Tuby bym nie polecał do B3 bo jaki w tym sens? Za fotelami blacha i zbiornik a nad tym blacha i pólka... W Coupetce może jeszcze ewentualnie...
P.s.Dodam że żadnej blachy nie wycinałem i półkę mam orginalną.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No to fotki pokazuj!!!Rafalski82 pisze:Mam patent na blachę i pólke. Zamontowane mam czterodrożne elipsy ,ale nie długo będe je zmieniał gdyż wymieniłem radio i są za słabe.Oofol pisze:Moje kieszonki były fajne ale oczywiście wszystko trzeba uszczelnić (ja to syliconem zrobiłem) Tuby bym nie polecał do B3 bo jaki w tym sens? Za fotelami blacha i zbiornik a nad tym blacha i pólka... W Coupetce może jeszcze ewentualnie...
P.s.Dodam że żadnej blachy nie wycinałem i półkę mam orginalną.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Nieniejszym ogłoszam, że jestem po montazu.
Narobiłem sie jak kon, od samego rana do 18ej siedzialem nad tym, ale warto bylo.
Jedostka sterująca KENWOOD KDC-W4034AY
Taschki ( panele ) przód i tył taj jak w pierwszym poście.
Póki co włożyłem to co leżało w mej piwnicy tj. Przód 16cm Pioneer 3 drożne, tył jakieś Made In VW, czyli jakieś 16stki od volkswagena.
Podszybie w oryginalnych miejscacg pod oryginalną maskownicą wysokotonowe.
W boczku, za panelem wycięty otwór ok 13cm aby zwiekszyć skrzynkę rezonansową.
Drzwi wygłuszone, kable puszczone oryginalnymi miejscami tj osłoną gumową przy zawiasach.
Wszystko jak nalezy super schludnie wygląda.
Powiem Wam, że jestem pod olbrzymim wrażeniem miękkości, jakości, efektywności basu mimo póki co słabych głośników.
Gra to prześlicznie, znacznie lepiej niż głosniki montowane centralnie w drzwi. O oryginalnym podszybiu nie wspomne bo nie ma sensu, kazdy wie jak to gra.
Polecam z czystym sumieniem kazdego kupno paneli mimo iż nie planujecie, lub planujecie stosować wzmaczniacz. 16 cm głośnikiw panelach grają po prostu świetnie.
Po wymianie głosników - a zajmie już mi chwilkę - dzwiek bedzie jeszcze lepszy
Należy pamiętać aby wyciąc plastik w boczku, tak aby rezonans szedł w drzwi. Ja potraktowałem to diaksem i wyciąłem kwadratowy ok 13 cm. Tak samo należy wyciąc wygłuszenie w tym dokładnie miejscu, mały fragment.
Oryginalne kieszenie trzeba rozwiercić aby ich sie pozbyć. Są zgrzane, nie przykręcane. Punktowo zgrzewane z tyłu boczka.
Ja kupiłem na www.taschki.pl są jak fabryczne. Nie ma żadnej szczeliny.
Niestety nie miałem aparatu aby zrbic fotki, a szkoda
Narobiłem sie jak kon, od samego rana do 18ej siedzialem nad tym, ale warto bylo.
Jedostka sterująca KENWOOD KDC-W4034AY
Taschki ( panele ) przód i tył taj jak w pierwszym poście.
Póki co włożyłem to co leżało w mej piwnicy tj. Przód 16cm Pioneer 3 drożne, tył jakieś Made In VW, czyli jakieś 16stki od volkswagena.
Podszybie w oryginalnych miejscacg pod oryginalną maskownicą wysokotonowe.
W boczku, za panelem wycięty otwór ok 13cm aby zwiekszyć skrzynkę rezonansową.
Drzwi wygłuszone, kable puszczone oryginalnymi miejscami tj osłoną gumową przy zawiasach.
Wszystko jak nalezy super schludnie wygląda.
Powiem Wam, że jestem pod olbrzymim wrażeniem miękkości, jakości, efektywności basu mimo póki co słabych głośników.
Gra to prześlicznie, znacznie lepiej niż głosniki montowane centralnie w drzwi. O oryginalnym podszybiu nie wspomne bo nie ma sensu, kazdy wie jak to gra.
Polecam z czystym sumieniem kazdego kupno paneli mimo iż nie planujecie, lub planujecie stosować wzmaczniacz. 16 cm głośnikiw panelach grają po prostu świetnie.
Po wymianie głosników - a zajmie już mi chwilkę - dzwiek bedzie jeszcze lepszy
Należy pamiętać aby wyciąc plastik w boczku, tak aby rezonans szedł w drzwi. Ja potraktowałem to diaksem i wyciąłem kwadratowy ok 13 cm. Tak samo należy wyciąc wygłuszenie w tym dokładnie miejscu, mały fragment.
Oryginalne kieszenie trzeba rozwiercić aby ich sie pozbyć. Są zgrzane, nie przykręcane. Punktowo zgrzewane z tyłu boczka.
Ja kupiłem na www.taschki.pl są jak fabryczne. Nie ma żadnej szczeliny.
Niestety nie miałem aparatu aby zrbic fotki, a szkoda
- Rafalski82
- Forum Audi 80
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Dorzucam fotki drzwi. Poki co tylko przod. Minie mroz, bedzie i tył zalozony.
viewtopic.php?t=934
viewtopic.php?t=934
Audio w b4 avant
WItam.
AUDI B4 Kombi 94r
Zakupiłem radio ALPINE 9854r. Chciałem go podłączyć a tu troche lipa. Głośniki przód podszybie, tył na wzmacniaczu aktywnym
1. Gdzie znajduje się wzmacniacz aktywny dla tylnych głośników chcę go wywalić?
2. Jak ściągnąć tapicerkę z przednich i tylnych drzwi nie wyrywając niczego?
3. Czy da się podłączyć podświetlanie dla tego radia tak jak ma orginalne GAMMA ?(przy próbie podłączenia kabla od alpine i od instalacji wywaliło bezpiecznik)
3. Którędy pociągnąć kable + i - do akumulatora który zasili wzmacniacz
woofera, chodzi o to którędy przejść do komory silnika
4. Czy mieszczą się głośniki 16cm w przednich drzwich bez nakładek dodatkowych?
AUDI B4 Kombi 94r
Zakupiłem radio ALPINE 9854r. Chciałem go podłączyć a tu troche lipa. Głośniki przód podszybie, tył na wzmacniaczu aktywnym
1. Gdzie znajduje się wzmacniacz aktywny dla tylnych głośników chcę go wywalić?
2. Jak ściągnąć tapicerkę z przednich i tylnych drzwi nie wyrywając niczego?
3. Czy da się podłączyć podświetlanie dla tego radia tak jak ma orginalne GAMMA ?(przy próbie podłączenia kabla od alpine i od instalacji wywaliło bezpiecznik)
3. Którędy pociągnąć kable + i - do akumulatora który zasili wzmacniacz
4. Czy mieszczą się głośniki 16cm w przednich drzwich bez nakładek dodatkowych?
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, 12:40 przez sebco, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
puszczam po podłodze najlepiej przy listwie na dole od kierowcy aby dostać się do komory silnika musisz rozwalić prawie cały przód bo ja np puszczałem przy pedałach jest dziura na cała wiązke i tam bez problemu przechodząsebco pisze:Którędy pociągnąć kable + i - do akumulatora który zasili wzmacniacz
odkręcasz wszystkie śrubki jakie są to tak mniej więcej po bokach dwie i na dole dwie jedna pod klamka i chyba jeszcze są z tego co pamiętam pod chwytakiem do zamykania drzwi musisz zdjec ten plastik pociągając go do góry i tam jest jeszcze śrubka. A ggy odkręcisz juz wszystkie śruby pociągasz do góry boczek i złazi sam musisz ciagnac mocno bo ciezko to schodzisebco pisze:Jak ściągnąć tapicerkę z przednich i tylnych drzwi nie wyrywając niczego?