Koledzy gdzieś widziałem kolanko mocowane do gaźnika zamiast klasycznego filtra (patelnia). Nie nie nie chcę stosować stożka, chciałbym zamocować prostokątny filtr na błotniku żeby mieć gaźnik na widoku bo ostatnio niedomaga a żeby cokolwiek zobaczyć trzeba zdejmować filtr. Czy ktoś wie od jakiej wersji było takie rozwiązanie ?
Jak widziałem fotkę to było kolanko (jak do malucha ) mocowane do gaźnika na 3 śruby o przekroju okrągłym. Do tego kolanka założyć kawałek rury elastycznej i puszkę z filtrem ...
Co sądzicie ? No i co w takim przypadku zrobić z odmą?
[b3 1.8 NE] Modyfikacje - przebudowa filtra powietrza-foto
[b3 1.8 NE] Modyfikacje - przebudowa filtra powietrza-foto
Ostatnio zmieniony 24 lut 2011, 13:30 przez aawol, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapewne chodzi Ci o coś takiego:
Tutaj jest to oryginalne rozwiązanie z Audi 100 C4 z silnikiem AAE na jedno punktowym wtrysku, ale element na wtrysk/gaźnik podejdzie z powodzeniem od chociażby golfa 3 lub passata B3/B4 1.8, bo z Audi 100 będzie ciężko dostać bo to rzadki silnik. Jest jeszcze opcja samoróbki:
Moim zdaniem nie warto się w to bawić bo taki element od Volkswagena jest niedrogi. Odmę widziałem że ludziska odpinają i kierują w atmosferę, ewentualnie zakładają filterek. Pytanie od czego założysz obudowę filtra powietrza skoro nie zakładasz stożka :?: Zdjęcie 2 i 3 zapożyczone z AKP, gdzie rezacze zakładali BLOS'a w ABT, mam nadzieję że się nie obrażą za wykorzystanie ich zdjęć.
Tutaj jest to oryginalne rozwiązanie z Audi 100 C4 z silnikiem AAE na jedno punktowym wtrysku, ale element na wtrysk/gaźnik podejdzie z powodzeniem od chociażby golfa 3 lub passata B3/B4 1.8, bo z Audi 100 będzie ciężko dostać bo to rzadki silnik. Jest jeszcze opcja samoróbki:
Moim zdaniem nie warto się w to bawić bo taki element od Volkswagena jest niedrogi. Odmę widziałem że ludziska odpinają i kierują w atmosferę, ewentualnie zakładają filterek. Pytanie od czego założysz obudowę filtra powietrza skoro nie zakładasz stożka :?: Zdjęcie 2 i 3 zapożyczone z AKP, gdzie rezacze zakładali BLOS'a w ABT, mam nadzieję że się nie obrażą za wykorzystanie ich zdjęć.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2009, 18:32 przez benek77, łącznie zmieniany 1 raz.
widziałem gdzieś na forum ( nie pamiętam już czy tu czy na Akp ) takie kolanko ponoć pasujące do gaźnika. Sprzedający chciał za nie 30 złotych.
Nie wiem jak to nazwać szukałem jako dolot, kolanko filtra, króciec i lipa . Znalazłem na alledrogo redukcje ( otwory do wywiercenia ) z króćcem 77 mm, trzeba by do takiej kupić kolanko opaski, rurę elastyczną i pewnie redukcje. Zastanawiam się czy warto drutować. Najlepsze byłoby kupić ori części i złożyć...
Nie wiem jak to nazwać szukałem jako dolot, kolanko filtra, króciec i lipa . Znalazłem na alledrogo redukcje ( otwory do wywiercenia ) z króćcem 77 mm, trzeba by do takiej kupić kolanko opaski, rurę elastyczną i pewnie redukcje. Zastanawiam się czy warto drutować. Najlepsze byłoby kupić ori części i złożyć...