Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT] Pytanie o dostępność 'pierścienia miękkiego'

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rafgc
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT] Pytanie o dostępność 'pierścienia miękkiego'

Post autor: rafgc » 15 gru 2008, 18:28

Witam!

Trzeszczą mi gumy nad sprężynami tylnego zawieszenia, gumy te zwane "pierścieniem miękkim" są niestety niedostępne w mojej okolicy, sprzedawcy nawet z numerem oryginału mają problemy z odszukaniem tego i mówią, że tylko w serwisie AUDI ją dostanę. Jeśli ma ktoś dostęp do jakichś katalogów, to czy mógłby sprawdzić, czy ta guma jest dostępna w sprzedaży?

Jeśli ktoś ma namiary na jakiś sklep, to proszę o info.

Obrazek

Awatar użytkownika
Darecki3037
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Darecki3037 » 17 gru 2008, 17:31

a pytałeś w serwisie, możesz się zdziwić że nowa kosztuje np 20zł a gość ze sklepu powie że załatwi za 25zł.

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 17 gru 2008, 18:44

Wg ETKA 7.0 to kosztuje 8.70Euro, mi jak dotad mniej wiecej sie ceny zgadzaja z faktycznymi cenami w serwisie.

Awatar użytkownika
rafgc
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rafgc » 22 sty 2009, 18:41

Ok, dzięki za informację, chociaż wolałbym najpierw poszukać gdzie indziej niż w serwisie, bo jakoś nie wierzę, że mogą mieć coś taniej niż w zwykłym sklepie. Przynajmniej teraz wiem, że muszę się liczyć na wydatek rzędu 80zł.

[ Dodano: 2009-01-22, 18:40 ]
Poszedłem do sklepu, pokazałem obrazek z ETKI i numer katalogowy a im wyskakuje coś takiego jak "pierścień tłumika" (w 2 sklepach to samo), więc chciałbym się dowiedzieć, czy "pierścień miękki" i "pierścień tłumika" to jedno i to samo bo panowie w sklepie nie dysponowali obrazkiem, a w katalogach książkowych znaleźli pierścień od B3 i nie wiem czy on będzie pasował, bo w ETCE ma inny numer niż ten z B4.

Przy okazji wymiany tego pierścienia, chciałbym się dowiedzieć, co jeszcze warto wymienić, żeby potem za pół roku znowu nie rozkręcać?

Awatar użytkownika
meir
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: meir » 22 sty 2009, 21:11

standardowo odbojnik wymień i ewentualnie osłone amortyzatora :D a z tego co wiem pierścień miekki i pierścień tłumika to to samo !

Awatar użytkownika
rafgc
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rafgc » 22 sty 2009, 22:22

o jaką osłonę amortyzatora chodzi? Mówisz o tej osłonie plastikowej na górze czy o tej części znajdującej się nad odbijakiem zwanej "osłoną wlewu" ?

Aha, a z przodu jakbym chciał wymieniać coś z tych rzeczy przy amorach, to co miałbym kupić, na pewno odbijak ale czy coś jeszcze, np łożysko amortyzatora? Czy to łożysko amortyzatora przedniego to jest tzw "sprężyna talerzowa", bo nie mogę znaleźć niczego w stylu "łożysko amortyzatora" w ETCE?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Amortyzatory i sprężyny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl