Witam!
Trzeszczą mi gumy nad sprężynami tylnego zawieszenia, gumy te zwane "pierścieniem miękkim" są niestety niedostępne w mojej okolicy, sprzedawcy nawet z numerem oryginału mają problemy z odszukaniem tego i mówią, że tylko w serwisie AUDI ją dostanę. Jeśli ma ktoś dostęp do jakichś katalogów, to czy mógłby sprawdzić, czy ta guma jest dostępna w sprzedaży?
Jeśli ktoś ma namiary na jakiś sklep, to proszę o info.
[B4 ABT] Pytanie o dostępność 'pierścienia miękkiego'
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
Ok, dzięki za informację, chociaż wolałbym najpierw poszukać gdzie indziej niż w serwisie, bo jakoś nie wierzę, że mogą mieć coś taniej niż w zwykłym sklepie. Przynajmniej teraz wiem, że muszę się liczyć na wydatek rzędu 80zł.
[ Dodano: 2009-01-22, 18:40 ]
Poszedłem do sklepu, pokazałem obrazek z ETKI i numer katalogowy a im wyskakuje coś takiego jak "pierścień tłumika" (w 2 sklepach to samo), więc chciałbym się dowiedzieć, czy "pierścień miękki" i "pierścień tłumika" to jedno i to samo bo panowie w sklepie nie dysponowali obrazkiem, a w katalogach książkowych znaleźli pierścień od B3 i nie wiem czy on będzie pasował, bo w ETCE ma inny numer niż ten z B4.
Przy okazji wymiany tego pierścienia, chciałbym się dowiedzieć, co jeszcze warto wymienić, żeby potem za pół roku znowu nie rozkręcać?
[ Dodano: 2009-01-22, 18:40 ]
Poszedłem do sklepu, pokazałem obrazek z ETKI i numer katalogowy a im wyskakuje coś takiego jak "pierścień tłumika" (w 2 sklepach to samo), więc chciałbym się dowiedzieć, czy "pierścień miękki" i "pierścień tłumika" to jedno i to samo bo panowie w sklepie nie dysponowali obrazkiem, a w katalogach książkowych znaleźli pierścień od B3 i nie wiem czy on będzie pasował, bo w ETCE ma inny numer niż ten z B4.
Przy okazji wymiany tego pierścienia, chciałbym się dowiedzieć, co jeszcze warto wymienić, żeby potem za pół roku znowu nie rozkręcać?
o jaką osłonę amortyzatora chodzi? Mówisz o tej osłonie plastikowej na górze czy o tej części znajdującej się nad odbijakiem zwanej "osłoną wlewu" ?
Aha, a z przodu jakbym chciał wymieniać coś z tych rzeczy przy amorach, to co miałbym kupić, na pewno odbijak ale czy coś jeszcze, np łożysko amortyzatora? Czy to łożysko amortyzatora przedniego to jest tzw "sprężyna talerzowa", bo nie mogę znaleźć niczego w stylu "łożysko amortyzatora" w ETCE?
Aha, a z przodu jakbym chciał wymieniać coś z tych rzeczy przy amorach, to co miałbym kupić, na pewno odbijak ale czy coś jeszcze, np łożysko amortyzatora? Czy to łożysko amortyzatora przedniego to jest tzw "sprężyna talerzowa", bo nie mogę znaleźć niczego w stylu "łożysko amortyzatora" w ETCE?