[90B3 2.3 NG QUATTRO] Dodatkowa chłodnica.
- mieczyk1983
- Forum Audi 80
[90B3 2.3 NG QUATTRO] Dodatkowa chłodnica.
Mam pytanko czy może ktoś wie ile kosztuje dodatkowa chłodnica bo te silniki się latem grzeją.
Czy ja wiem, jak włączę klimę to mi właśnie temperatura rośnie na 95 i wyżej w korkach pomimo wiatrakafoxbat pisze:z całym szacunkiem, ale miałem dodatkową chłodnicę a i tak grzał się do 103st. w korkach latem.
sensowniejsze rozwiązanie to włączanie wentylatora - w autach z klimą to żaden problem - bo przy włączeniu klimy wentylator od razu zaczyna chodzić i wtedy temp. spada.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
No Panowie i mnie też to grzanie boli,myślałem nad wydajniejszą chłodnicą(może co ale na lato zrobie to co
[ Dodano: 2009-01-23, 20:47 ]
sorki.... Myślalem nad wydajniejszą chlodnicą(może wkońcu się za to wezme..)ale na lato na bank robie prosty zabieg-wentylator na przełącznik.Pstryczek dwu-położeniowy na deche i spokój.Jezdzilem w sporcie i działało,trzeba tylko na budziki patrzeć
[ Dodano: 2009-01-23, 20:47 ]
sorki.... Myślalem nad wydajniejszą chlodnicą(może wkońcu się za to wezme..)ale na lato na bank robie prosty zabieg-wentylator na przełącznik.Pstryczek dwu-położeniowy na deche i spokój.Jezdzilem w sporcie i działało,trzeba tylko na budziki patrzeć
u mnie był efekt właśnie spadku temperatury, w związku z włączeniem wentylatora, a sprężarka klimy nie obciążała za bardzo silnika. A klimę latem miałem cały czas włączoną - bo samochód ciemnogranatowy....foxbat napisał/a:
z całym szacunkiem, ale miałem dodatkową chłodnicę a i tak grzał się do 103st. w korkach latem.
sensowniejsze rozwiązanie to włączanie wentylatora - w autach z klimą to żaden problem - bo przy włączeniu klimy wentylator od razu zaczyna chodzić i wtedy temp. spada.
Czy ja wiem, jak włączę klimę to mi właśnie temperatura rośnie na 95 i wyżej w korkach pomimo wiatraka