Mam pytanie odnośnie podłączenia mojego NG do komputera. Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób i przy użyciu jakiego sprzętu można sprawdzić samochód. Będę wdzięczny również za informacje, jakie parametry dokładnie można odczytać lub sprawdzić przy użyciu takiego specjalistycznego komputera. (ciekawi mnie jaki jest faktyczny przebieg o ile jest to do ustalenia) Za wszelkie podpowiedzi z góry dzięki. Pozdrawiam.
ps. Spotkałem się również z taką opinią, że NG nie da się do komputera podłączyć co wydaje mi się mało prawdopodobne... Stąd moja powyższa prośba żeby rozwiać wszelkie wątpliwości.
[B4 2.3E NG] Podłączenie do komputera.
A to dotyczy tylko 80-tek z silnikiem NG czy większości B4? Dlaczego nie można ustalić przebiegu? Nie posiada ten model w ogóle informacji na ten temat, czy po prostu jest to na tyle trudne, że się tego nie praktykuje? Z tego co się próbowałem orientować to VAG jest najbardziej profesjonalny i wiarygodny do takich testów...pasiak pisze:od razu moge ci powiedzieć ,że faktyczny przebiej jest niedoustalenia,bynajmniej jeśli chodzi o VAGa, a każdy kto twierdzi inaczej wprowadza ludzi w błąd. Z tego co się orientuję to u ciebie powinno byc złącze do VAGa
W takim razie co mogę się dowiedzieć jeśli bym skorzystał z VAG-a :?:
zgadza się , ale Vagiem, można zmienic przebieg wedle uznania (w każdym aucie z mozliwościa podłaczenia) a do tego w 80-tkach masz licznik mechaniczny (nie mam pewności czy w każdej) , a to tez żadna filozofia go przekręcić :cry:vac pisze:A to dotyczy tylko 80-tek z silnikiem NG czy większości B4? Dlaczego nie można ustalić przebiegu? Nie posiada ten model w ogóle informacji na ten temat, czy po prostu jest to na tyle trudne, że się tego nie praktykuje? Z tego co się próbowałem orientować to VAG jest najbardziej profesjonalny i wiarygodny do takich testów...pasiak pisze:od razu moge ci powiedzieć ,że faktyczny przebiej jest niedoustalenia,bynajmniej jeśli chodzi o VAGa, a każdy kto twierdzi inaczej wprowadza ludzi w błąd. Z tego co się orientuję to u ciebie powinno byc złącze do VAGa
W takim razie co mogę się dowiedzieć jeśli bym skorzystał z VAG-a :?: