Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.3E NG] Podłączenie do komputera.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vac
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.3E NG] Podłączenie do komputera.

Post autor: vac » 24 sty 2009, 00:07

Mam pytanie odnośnie podłączenia mojego NG do komputera. Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób i przy użyciu jakiego sprzętu można sprawdzić samochód. Będę wdzięczny również za informacje, jakie parametry dokładnie można odczytać lub sprawdzić przy użyciu takiego specjalistycznego komputera. (ciekawi mnie jaki jest faktyczny przebieg o ile jest to do ustalenia) Za wszelkie podpowiedzi z góry dzięki. Pozdrawiam.

ps. Spotkałem się również z taką opinią, że NG nie da się do komputera podłączyć co wydaje mi się mało prawdopodobne... Stąd moja powyższa prośba żeby rozwiać wszelkie wątpliwości.

Awatar użytkownika
pasiak
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pasiak » 24 sty 2009, 00:20

vac pisze:ciekawi mnie jaki jest faktyczny przebieg o ile jest to do ustalenia
od razu moge ci powiedzieć ,że faktyczny przebiej jest niedoustalenia,bynajmniej jeśli chodzi o VAGa, a każdy kto twierdzi inaczej wprowadza ludzi w błąd. Z tego co się orientuję to u ciebie powinno byc złącze do VAGa

Awatar użytkownika
vac
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: vac » 24 sty 2009, 01:20

pasiak pisze:od razu moge ci powiedzieć ,że faktyczny przebiej jest niedoustalenia,bynajmniej jeśli chodzi o VAGa, a każdy kto twierdzi inaczej wprowadza ludzi w błąd. Z tego co się orientuję to u ciebie powinno byc złącze do VAGa
A to dotyczy tylko 80-tek z silnikiem NG czy większości B4? Dlaczego nie można ustalić przebiegu? Nie posiada ten model w ogóle informacji na ten temat, czy po prostu jest to na tyle trudne, że się tego nie praktykuje? Z tego co się próbowałem orientować to VAG jest najbardziej profesjonalny i wiarygodny do takich testów...

W takim razie co mogę się dowiedzieć jeśli bym skorzystał z VAG-a :?:

Awatar użytkownika
pasiak
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pasiak » 24 sty 2009, 16:37

vac pisze:
pasiak pisze:od razu moge ci powiedzieć ,że faktyczny przebiej jest niedoustalenia,bynajmniej jeśli chodzi o VAGa, a każdy kto twierdzi inaczej wprowadza ludzi w błąd. Z tego co się orientuję to u ciebie powinno byc złącze do VAGa
A to dotyczy tylko 80-tek z silnikiem NG czy większości B4? Dlaczego nie można ustalić przebiegu? Nie posiada ten model w ogóle informacji na ten temat, czy po prostu jest to na tyle trudne, że się tego nie praktykuje? Z tego co się próbowałem orientować to VAG jest najbardziej profesjonalny i wiarygodny do takich testów...

W takim razie co mogę się dowiedzieć jeśli bym skorzystał z VAG-a :?:
zgadza się , ale Vagiem, można zmienic przebieg wedle uznania :-? (w każdym aucie z mozliwościa podłaczenia) a do tego w 80-tkach masz licznik mechaniczny (nie mam pewności czy w każdej) , a to tez żadna filozofia go przekręcić :cry:

Awatar użytkownika
Cichy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Cichy » 25 sty 2009, 18:58

W B4 NG na kompie nic ciekawgo nie znajdziesz i nie zrobisz, nie masz tam kompa od silnika bo wtrysk mechaniczny, ja akurat kasowałem błędy na skrzyni automat, tyle pamiętam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl