[all] Uszkodzony alu. Da się naprawić?
-
- Forum Audi 80
[all] Uszkodzony alu. Da się naprawić?
Kolega niedawno w swojej becie E-34 rozwalil felge i chcialbym sie dowiedziec czy da sie naprawic tak rozwalona felge i czy pozniej nie bedzie miala bicia no i ile taki zabieg moze kosztowac ?
[img]http://mellow_pak.w.interii.pl/Felga%20BMW.jpg[/img]
[img]http://mellow_pak.w.interii.pl/Felga%20BMW.jpg[/img]
Ostatnio zmieniony 31 sty 2009, 15:53 przez mellow_pak, łącznie zmieniany 2 razy.
zawsze bedzie bic bo nie jestes w stanie dodac takiego kawalka, zeby idealnie odpowiadal wadze kawalkowi ktory odpadl. skoro felga dostala takiego strzala to na pewno juz jest krzywa. widzialem juz wiele rzeczy na felgach, raz u kolesia na rancie w felgach schnitzer pod farba byla ukryta szpachla, a kumpel sie dziwil, ze wylkanizator dal mu chyba z 15 odwaznikow na felge:P co moge doradzic...felge do smieci, wstawic stalowke i szukac takiej samej.
-
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Żadna felga nie jest idealnie wyważona tak jak zresztą opony - dlatego jeździ się z tym do wulkanizatora. Gdyby dało się uzupełnić ten ubytek felgę pewnie by się wyważyło, ale tak jak kolega wyżej już pisał - taki odprysk nie zrobił się sam. Trzeba było do tego sporo siły a co za tym idzie felga pewnie cała jest pogięta, czyli gra nie warta świeczki.
-
- Forum Audi 80
da się to zrobić. dobrze pospawać (wspawać odpowiedni element), następnie toczenie i prostowanie.
prosze nie pisać że sie nie da bo mój tata zajmuje się spawaniem aluminium i troche felg już naspawał... czy ktoś chce na takiej jeździć czy nie to nie wnikam... (chociaz jest zrobione porządnie i nie ma prawa sie nic stać) 8-)
prosze nie pisać że sie nie da bo mój tata zajmuje się spawaniem aluminium i troche felg już naspawał... czy ktoś chce na takiej jeździć czy nie to nie wnikam... (chociaz jest zrobione porządnie i nie ma prawa sie nic stać) 8-)
-
- Forum Audi 80
Ja miałem poważniejsze pękniecie ale oddałem do gościa który pracuje w firmie zajmująca się obróbką aluminium ,spawał wstawił brakujące elementy i nic nie bije itp koło wyważa się OK tak jak przed naprawą wziął za jedną felge coś ok 60. Tutaj nie wystarczy spawanie tutaj cała felga musi być toczona od nowa i prostowana bo przy takiej sile zawsze coś się gdzieś krzywi.