[B4 1.6 ADA] Pilnie potrzebna pomoc LPG
[B4 1.6 ADA] Pilnie potrzebna pomoc LPG
Witam dzisiaj skończyłem zakładać LPG do swojego autka i powstał jeden problem. Szukam fachowca który wie jak rozłączyć wtrysk paliwa ,poniewaz został mi dwu żyłowy przewód który w silniku ABT służył do rozłączenia wtrysku,a z którym nie mam pojęcia co zrobić teraz żeby po przełączeniu sie autka na gaz nie brał zarówno benzyny i gazu
może ktoś z was wie co gdzie i do czego wpiąć dodam że jest to zwykła instalacja gazowa na blosie
może ktoś z was wie co gdzie i do czego wpiąć dodam że jest to zwykła instalacja gazowa na blosie
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
willi, masz dwa wyjścia. Albo dołożyć emulator wtrysków 4-ro kanałowy i odciąć każdy oddzielnie (taki sposób zalecam) albo odciąć przekaźnikiem zasilanie wtryskiwaczy wpinając się na przewodzie zasilającym wtryski (np. w miejscu bezpiecznika) o odpowiednio wysokiej obciążalności (minimum 15A). Nie polecam tego sposobu bo to partyzantka, poza tym ECU może łapać błędy wtrysków (nie jestem tego pewny ale może tak być).
A ten przewód co Ci został to od czego idzie? Jeśli od przełącznika bena/gaz to może to być wyjście przekaźnika odcinającego tylko nie wiemy jaką ma obciążalność.
A ten przewód co Ci został to od czego idzie? Jeśli od przełącznika bena/gaz to może to być wyjście przekaźnika odcinającego tylko nie wiemy jaką ma obciążalność.
napisz mi jeszcze gdzie to kupić(nawet nie wiem jak to wygląda) i jakie orientacyjne koszta
[ Dodano: 2009-01-25, 12:44 ]
dodam że podłączyłem
-dwa przewody pod cewke
-wtyczka silnika krokowego(gaz)
-przewód pod sonde
-masa
-sterownik (przełącznik w środku)
-dwa przewody do parownika
-zostały dwa przewody do wtrysku
pytanie :?:
czy wszystko czy coś ominołem :?:
czy czegoś nie brakuje :?:
czy nie potrzebne jest stałe zasilanie :?:
[ Dodano: 2009-01-25, 12:44 ]
dodam że podłączyłem
-dwa przewody pod cewke
-wtyczka silnika krokowego(gaz)
-przewód pod sonde
-masa
-sterownik (przełącznik w środku)
-dwa przewody do parownika
-zostały dwa przewody do wtrysku
pytanie :?:
czy wszystko czy coś ominołem :?:
czy czegoś nie brakuje :?:
czy nie potrzebne jest stałe zasilanie :?:
- Danek
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A po co Ci krokowiec przy blosie? Krokowy może zakłócać pracę blosa. Zasilanie musisz mieć na przełącznik w kabinie, żeby otwierał elektrozawory.
Emulator możesz kupić np. tu: http://www.ac.com.pl/autogaz/emulatore41/ na stronie masz też instrukcję co i jak. Jaki jest koszt to nie wiem niestety ale szybko wygooglasz.
Emulator możesz kupić np. tu: http://www.ac.com.pl/autogaz/emulatore41/ na stronie masz też instrukcję co i jak. Jaki jest koszt to nie wiem niestety ale szybko wygooglasz.
- Danek
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Uuuu, Mariusz od regulacji Blosa to tu fachowcem jest KorNoLio, z tego co pamiętam (bo dawno to robiłem, to wstępnie regulujesz tym większym, a wolne obroty doregulowujesz gwizdkiem ale mogę się mylić także skontaktuj się z Kornelem. Ewentualnie mogę poszukać instrukcji fabrycznej (trochę to potrwa bo nie pamiętam na której płytce to mam ).
A co Ty tam miałeś wcześniej? Czy ten sterownik co miałeś pod maską wywaliłeś, czy też został? Jeśli został to napisz co to jest (typ/nazwa), może ma wbudowany emulator wtrysku.
Jeśli sterownik poszedł się paść to musisz jeszcze dołożyć emulator sondy albo przekaźnik odcinający sondę w czasie pracy na LPG bo ECU może łapać błędy.
Dodano:
Na stronie centrum jest ta instrukcja: http://a6klub.pl/pliki//instalacje%20LP ... rukcja.pdf
A co Ty tam miałeś wcześniej? Czy ten sterownik co miałeś pod maską wywaliłeś, czy też został? Jeśli został to napisz co to jest (typ/nazwa), może ma wbudowany emulator wtrysku.
Jeśli sterownik poszedł się paść to musisz jeszcze dołożyć emulator sondy albo przekaźnik odcinający sondę w czasie pracy na LPG bo ECU może łapać błędy.
Dodano:
Na stronie centrum jest ta instrukcja: http://a6klub.pl/pliki//instalacje%20LP ... rukcja.pdf