[All] Ciekawostka - japonski emblemat, napis AUDI
-
- Forum Audi 80
[All] Ciekawostka - japonski emblemat, napis AUDI
Interesuje mnie emblemant mniej wiecej tego typu co zalaczylem ponizej.
Ten sam emblemat widzialem juz na VW Bora i kilku innych VW sciagnietych z Niemiec.
Orientuje sie ktos czy mozna gdzies go dostac? Na eBay.de moze?
Przeszukalem allegro i nie znalazlem
[+]
Zeby nie bylo - nie jestem w 100% pewny czy jest to japonski znaczek... Moze byc chinski lub koreanski, nie wiem nie znam sie
Ten sam emblemat widzialem juz na VW Bora i kilku innych VW sciagnietych z Niemiec.
Orientuje sie ktos czy mozna gdzies go dostac? Na eBay.de moze?
Przeszukalem allegro i nie znalazlem
[+]
Zeby nie bylo - nie jestem w 100% pewny czy jest to japonski znaczek... Moze byc chinski lub koreanski, nie wiem nie znam sie
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2010, 00:42 przez SowaBezOka, łącznie zmieniany 2 razy.
znalazłem takie naklejki ale eblematów nie znalazłem http://moto.allegro.pl/item528977141_zn ... hodow.html
A dla mnie to jest wiocha totalna! Jak nie wiesz nawet w jakim to języku, to skąd masz pewność co te znaki, które podobno oznaczają Audi, naprawdę znaczą. Może ten symbol oznacza "w tym samochodzie jedzie wsiok". Porównaj oznaczenia poszczególnych marek w obu wskazanych wcześniej linkach (porównywałem BMW z BMW i Citroena z Citroenem i w obu przypadkach są to całkiem inne znaki).
Najbardziej mi to przypomina znaki chińskie. Szczerze mówiąc od razu mi się kojarzy to z podróbkami samochodów z Chin . A co do znaczenia, to pewnie ktoś wziął losowe znaki, albo przekopiował jakąś pozycję z menu z chińskiej restauracji . Podejrzewam, że jakby jakiś Chińczyk zobaczył samochód z takim napisem to by się nieźle uśmiał .
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Audi wg http://translate.google.com
奥迪 - Chiński uproszczony
奧迪 - Chiński tradycyjny
アウディ - Japoński
아우디 - Koreański
wg. mnie to też jest wioska... na motur japoński takie znaczki pasują w 100 % ale na nasze auta chyba nie bardzo
奥迪 - Chiński uproszczony
奧迪 - Chiński tradycyjny
アウディ - Japoński
아우디 - Koreański
wg. mnie to też jest wioska... na motur japoński takie znaczki pasują w 100 % ale na nasze auta chyba nie bardzo
Skuciok, Google Translate też bym nie wierzył. To nie są 100% dokładne tłumaczenia, tym bardziej w przypadku słowa Audi, które pochodzi z łaciny (znaczy "słuchaj"). Już dużo łatwiej byłoby zapisać audi przy pomocy japońskiej katakany, która jest używana między innymi do zapisu nie-japońskich wyrazów.
To jest złożone przeze mnie, więc jestem pewien, że to oznacza Audi .
アウディ
To jest złożone przeze mnie, więc jestem pewien, że to oznacza Audi .
アウディ
Ostatnio zmieniony 27 sty 2009, 10:30 przez yawor, łącznie zmieniany 2 razy.
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
no to się zgadza, アウディ to te same znaczki
ja się oczywiście na ichniejszych znaczkach nie znam wcale, dałem "jakiś" sposób weryfikacji, wiele rzeczy można w sieci znaleźć. Może warto po prostu się kopsnąć na ichniejszą stronę internetową na przykład .... http://www.audi.co.jp/audi/jp/jp2.html
ja się oczywiście na ichniejszych znaczkach nie znam wcale, dałem "jakiś" sposób weryfikacji, wiele rzeczy można w sieci znaleźć. Może warto po prostu się kopsnąć na ichniejszą stronę internetową na przykład .... http://www.audi.co.jp/audi/jp/jp2.html
Ostatnio zmieniony 27 sty 2009, 10:36 przez Skuciok, łącznie zmieniany 1 raz.
A sorry . Szybko przeczytałem Twojego posta i zauważyłem tylko chińskie znaki z google translate .
No to co do japońskiego, to widać, że jest poprawnie, bo te moje nie są z google translate .
[ Dodano: 2009-01-27, 10:36 ]
Swoja drogą katakana wygląda dużo lepiej niż chińskie lub koreańskie tłumaczenia . Przynajmniej mi się bardziej podoba, może dlatego, że miałem w szkole jeden semestr tego języka (potem niestety zrezygnowałem ze względu na brak czasu).
No to co do japońskiego, to widać, że jest poprawnie, bo te moje nie są z google translate .
[ Dodano: 2009-01-27, 10:36 ]
Swoja drogą katakana wygląda dużo lepiej niż chińskie lub koreańskie tłumaczenia . Przynajmniej mi się bardziej podoba, może dlatego, że miałem w szkole jeden semestr tego języka (potem niestety zrezygnowałem ze względu na brak czasu).
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Kontakt:
to ja już bym wolał napis "kto za mną jedzie jest wsiokiem" widział byś ten napis a nawet byś nie wiedział co on oznacza <ok> takie napisy widziałem w sklepach z akcesoriami do tuningu i chyba były nawet tańsze niż te na allegro.co do tego czy to wiocha czy nie to każdy ma inne zdanie dla jednego wiocha to takie znaczki a dla kogoś innego klubowa naklejka <ok>chips pisze:A dla mnie to jest wiocha totalna! Jak nie wiesz nawet w jakim to języku, to skąd masz pewność co te znaki, które podobno oznaczają Audi, naprawdę znaczą. Może ten symbol oznacza "w tym samochodzie jedzie wsiok".