[B3/b4] - problem ze wskaznikiem temperatury
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
i jeszcze moze jak naciskasz go z przodu to zadziała u mnie bylo to samo, rozebrałem licznik na czesci złozyłem i dziala bez zazuty jaki brak polaczeniadziadek21 pisze:dzis zauwaazylem ze jak wiade na jakas dziure, wertep itp to wlasnie tak sie dzieje ze wskazowka opada...po jakims czasie wraca!!!nie wiem czy to ma akurat z tym jakis zwiazek ale tak wlasnie dzis mi sie stalo
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
hej ja tez mam taki sam problem w mojej b4, slyszalem ze przyczyna moze byc komputer, jezeli nie miales kiedys pradu (akumulator ci padl albo go wymieniles) to cos pierdzieli z nim i trzeba audiczke podpiac pod kompa i tam usunac blad, ponoc proste jak barszcz!! nic nie wyjmujesz nie zmiieniasz pompy tylko ustawisz.
wlasnie a pro po komputera, to wiecie gdzie znajduje sie wtyczka w audi no i jaki kabel musi byc zeby go podpiac, szukam wersji do mojej v6, 2.6E jakby co to dajcie znac
w siodmym dniu Bog stworzyl Audi.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
u mnie wtyczki pod kompa sa w skrzynce bezpiecznikow pod macha ale mlody jestem nie znam siemookos pisze:hej ja tez mam taki sam problem w mojej b4, slyszalem ze przyczyna moze byc komputer, jezeli nie miales kiedys pradu (akumulator ci padl albo go wymieniles) to cos pierdzieli z nim i trzeba audiczke podpiac pod kompa i tam usunac blad, ponoc proste jak barszcz!! nic nie wyjmujesz nie zmiieniasz pompy tylko ustawisz.
wlasnie a pro po komputera, to wiecie gdzie znajduje sie wtyczka w audi no i jaki kabel musi byc zeby go podpiac, szukam wersji do mojej v6, 2.6E jakby co to dajcie znac
W związku z tym, że od dwóch miesięcy prowadzę niewyrównaną walkę z moim samochodem, chciałbym zadać kilka pytań.
1. Jak sprawdzić, czy chłodnica jest drożna w 100%?
2. Czy chłodnica, która nie jest drożna w 100% może być powodem wysokiej temperatury cieczy chłodzącej?
3. Jaki jest najlepszy i bezpieczny sposób na wyczyszczenie chłodnicy z kamienia?
3. Czy brak termostatu nie jest powodem problemów?
Pytania zadałem ponieważ myślałem, że powodem problemów jest zniszczona uszczelka lub pęknięta głowica.
Okazało się, że i jedno i drugie było uszkodzone.
Głowicę oddałem do naprawy, wymieniłem uszczelkę pod głowicą i niestety objawy nadal występują, tzn temperatura skacze do 100º C.
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, bo powiem szczerze, że nie czerpię przyjemności z jazdy tym fajnym autkiem...
W związku z tym, że od dwóch miesięcy prowadzę niewyrównaną walkę z moim samochodem, chciałbym zadać kilka pytań.
1. Jak sprawdzić, czy chłodnica jest drożna w 100%?
2. Czy chłodnica, która nie jest drożna w 100% może być powodem wysokiej temperatury cieczy chłodzącej?
3. Jaki jest najlepszy i bezpieczny sposób na wyczyszczenie chłodnicy z kamienia?
3. Czy brak termostatu nie jest powodem problemów?
Pytania zadałem ponieważ myślałem, że powodem problemów jest zniszczona uszczelka lub pęknięta głowica.
Okazało się, że i jedno i drugie było uszkodzone.
Głowicę oddałem do naprawy, wymieniłem uszczelkę pod głowicą i niestety objawy nadal występują, tzn temperatura skacze do 100º C.
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, bo powiem szczerze, że nie czerpię przyjemności z jazdy tym fajnym autkiem...
sprawdź korek zbiorniczka wyrównawczego może uszkodzony , brak termostatu nie nagrzewa się tak, może pompa wody, chłodnica weź środek do kamienia do rur ale jeśli jest słaba tz. dziury pod kamieniem to ciec będzie, wentylator chodzi? 1 czy 2 biegowy?obieg na zbiorniczku wyrównawczym jest?może czujnik przekłamuje.