Mam konieczność wykonania zaprawek lakierniczych i wymiany błotnika przedniego. Błotnik, maska i kilka małych zaprawek kwalifikuje się do lakierowania. Ile mi będzie potrzeba lakieru?
Gdzie można dobrać odpowiednią bazę i za dobrą cenę?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam!
[80 B3] Ile lakieru mi potrzeba?
kolego jeśli masz autko malowane w bazie metalicznej to zależy ile będzie w niej perły czym mniej tym tańsza farbka u mnie 100ml bazy kosztuje około 19zł a z dodatkiem perły około 25zł + lakier bezbarwny+ utwardzacz a ceny w zależności jaka firma będzie tych komponentów no i czy sam będziesz malował czy lakiernik
kolego czy warto kupowac kompresor?? czy nie lepiej dać autko do lakiernika z dwóch powodów
1- bedzie to profesjonalnie zrobione
2- kompresor nie jest tak wydajny jak profesjonalne sprężarki i nie będziesz mial takiego jak trzeba odcieniu lakieru tym bardziej metalicu
3- kompresor nigdy nie da ci takiego ciśnienia żeby zrównać lakier tym bardziej metalic
zastanów się nad tym
1- bedzie to profesjonalnie zrobione
2- kompresor nie jest tak wydajny jak profesjonalne sprężarki i nie będziesz mial takiego jak trzeba odcieniu lakieru tym bardziej metalicu
3- kompresor nigdy nie da ci takiego ciśnienia żeby zrównać lakier tym bardziej metalic
zastanów się nad tym