Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3, B4] Ringi do zegarów

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 20 lut 2007, 19:27

z tym że nie ma teraz problemu z kupnem zegarów do B4... jest tego na allegro jak śmiecia w śmietniku... najłatwiej byłoby kupić sam obrotek z białą podkładką, ale trzeba jeszcze przelutować 6 pinów, których w swojej obecnej płycie nie masz, więc jak pisze Frano... wymień zegary na B3 z obrotkiem, a swoje sprzedaj

Awatar użytkownika
M@rcus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: M@rcus » 20 lut 2007, 22:46

cobra pisze: jesteś z Lublina, więc gdybyś miał jakies zapytania, albo problemy to od poniedziałku do piątku siedzę w Lublinie, mogę w czymś pomóc, bo jestem w sumie świeżo po tym rezanku :-)

P.S. ile daleś za te ringi? w Dido kupowałeś?
ok jak coś to będę się kontaktował, tak ringi kupiłem u Dido z przesyłką chyba 60zł zapłaciłem, efekt mi się podoba ;-)

ROBSON LWO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

RINGI

Post autor: ROBSON LWO » 24 lut 2007, 00:35

ja tez sie pochwale POZDRAWIAM Obrazek

Misiek_Stce
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Tomasz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: Misiek_Stce » 24 lut 2007, 21:20

Witam, widze ze temat gorący :-) własnie o ringach ja tez ostatnio myslałem ale nie mogłem nigdzie znalesc :-D ale jak widze koledzy kupili i juz wiem skąd :mrgreen: moze kupie tez to na dniach :-D Temat mnie naprawde zachęcił do załozenia takich ringow a naprawde odmładza w środku troche niunie ;-)

ROBSON LWO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

RINGI

Post autor: ROBSON LWO » 25 lut 2007, 10:01

Misiek_Stce
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: Misiek_Stce » 25 lut 2007, 12:07

No i ja chyba tez z tąd zamowie :-D

Chłopaki teraz pytanie do tych co w tym temacie uczestniczą i juz zamontowali to u siebie...
ile taki montaz zajmuje tych ringow i czy trzeba doszczetnie rozkrecic licznik ? musze go odpinac całkiem jak odkrece dwie sruby mocujące pod spodem czy tylko wystarczy jak wysyne kawalek i odejdzie jakos ten panel czarny do ktorego sie to mocuje ??
mogłby ktos opisac to dokładnie jak robic... :-)

Awatar użytkownika
MacAudiO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MacAudiO » 25 lut 2007, 22:27

Niestety czeka Cię demontaż.
Trzeba odłączyć akumulator, wykręcić te dwie śruby o których wspomniałeś, odpiąć wszystkie wtyki.
Dalej wykręcasz wkręty z główkami pod wkrętaki typu torks ( gwiazdka :-P ) dwia mogą być schowane pod płytką, 2 nakrętki na regulatorze oświetlenia i delikatnie wyciągasz regulator a potem cały moduł zegarów.
Zostaje Ci czarny plastik z otworami pod ringi z szybką. :-D
Składasz w odwrotnej kolejności - powodzenia :!:

Misiek_Stce
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: Misiek_Stce » 04 mar 2007, 13:27

Witam,
małymi krokami zblizam sie do zamowienia :-D tylko nie trzeba podobno do tego zdejmowac kierownicy :-) wystarczy ten plastik gorny pomiedzy kiera a licznikiem ;-)
aha jeszcze jedno... jak zdejme ten plastik i odrece dwie srubki od licznika to jak jakos wysune licznik to bedą pewnie kable i wsowki... okej powyciągam to... zapewne do obrotomierza ida kabelki a do predkosciomierza ?? (w maluchu to wiem ze szła linka) a w B4 jak to jest...linka :-) ??;->

PS.Dzieki za Podpowiedz... :-)
MacAudiO pisze:Niestety czeka Cię demontaż.
Trzeba odłączyć akumulator, wykręcić te dwie śruby o których wspomniałeś, odpiąć wszystkie wtyki.
Dalej wykręcasz wkręty z główkami pod wkrętaki typu torks ( gwiazdka :-P ) dwia mogą być schowane pod płytką, 2 nakrętki na regulatorze oświetlenia i delikatnie wyciągasz regulator a potem cały moduł zegarów.
Zostaje Ci czarny plastik z otworami pod ringi z szybką. :-D
Składasz w odwrotnej kolejności - powodzenia :!:

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 05 mar 2007, 16:43

nie trzeba zdejmować kierownicy, wysuniesze zegary, odłączysz wtyczki i wysuniesz zegary w prawo...
a do prędkościomierza idzie wtyczka niebieska, druga to żółta do obrotomierza... linek brak :mrgreen:

Misiek_Stce
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: Misiek_Stce » 12 mar 2007, 22:52

topor pisze:hmmm...czyli jak chcialbym zamienic liczniki tzn. mam ten predkosciomierz z zegarem i zamiana na predkosciomierz z obrotkiem polegala by tylko na wymienie... zadnych innych wtyczek itd??
Siema,
to pytanie skieruj do Cobry :mrgreen: On jak widac jest w rezaniu licznikow obeznany :-D

[ Dodano: 2007-03-15, 20:38 ]
Odświezam temat bo widze ze zapomnieliscie o nim :-P . Zapewne jutro przyjdą mi ringi wiec chciałbym zeby mi ktos podpowiedzial jak rozbierac licznik krok po kroku... moze jakies foto story... byłbym bardzo wdzięczny poniewaz nic nie chce popsuc ;-)
Czekam na opowiedzi tych ktorzy to zakładali juz...
Mile widziane foto story.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Bondek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bondek » 16 mar 2007, 08:35

Najważniejsze to żebyś sie nie spieszył - jak mawiał mój nauczyciel od historii - "pośpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł".

Opis do rozbierania licznika UN4
Robisz kolejno:
-od spodu za kierownicą - dwie śrubki mocujące czarny plastik - obudowę kolumny kierowniczej - krzyżak
-dwie śruby mocujące zegary - zobaczysz je jak zdejmiesz ten czarny plastik - krzyżak
-wyciągasz zegary do siebie - zbyt wiele ich nie wyciągniesz :-/
-wyciągasz zatrzaski wtyczek - takie fioletowe na środku niebieskiej i żółtej wtyczki
-wyciągasz wtyczki (żółtą i niebieską) - delikatnie żeby nie uszkodzić płyty głównej - najlepiej płaski śrubokręt włóż między ząbek wtyczki a jej obudowę przymocowaną na płycie i podważ (trochę to skomplikowanie brzmi ale będziesz wiedział jak zobaczysz)
-biała wtyczka (od mini checka) - trzeba z dwóch stron ją nacisnąć (wzdłuż długich boków) i wyciągnąć
-ciągniesz zegary do siebie obracasz tarczami do góry i wychodzą w prawo
-odkręcasz 3 śruby od mini checka i wyciągasz go - krzyżak
-odkręcasz dwie nakrętki regulatora podświetlenia i wyciągasz go - kluczyk płaski chyba 4
-odkręcasz śruby mocujące płytę liczników do obudowy - nie pamiętam ile ich jest - krzyżak
-odkręcasz śruby mocujące wskaźnik poziomu paliwa i temp - troszkę mniejsze - też krzyżak
-zdejmujesz płytę główną
-odkręcasz dwie śruby mocujące obudowy obrotomierza i prędkościomierza do głównej obudowy
-wszystko jest już na wierzchu - zakładasz ringi

montujesz odwrotnie
jakbyś chciał zdjęcia - bo swoich nie mam - to :arrow: www.rezacze.pl

Awatar użytkownika
speed30
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: speed30 » 12 kwie 2007, 20:10

witam
zalozylem ringi ze strony http://dido.win.pl/sklep/...&products_id=35 ring'ów do zegarów.
pasują idealnie :-D polecam

Awatar użytkownika
chips
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: chips » 07 maja 2007, 23:29

Ja już założyłem. Efekt zajebisty. A z Dido kontaktujcie się przez gg lub maila - poza allegro jest dużo taniej (ja zapłaciłem 60 zł na zegary i 20 albo 30 na dodatkowe)

grinch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Ringi do zegarów

Post autor: grinch » 21 maja 2007, 21:43

Ja również jestem posiadaczem ringów od Dido. Więc jeżeli ktoś jeszcze wątpi czy warto zakładać ringi na zegary to powiem wprost NAPRAWDĘ WARTO ale podkreślam tylko i wyłącznie od DIDO ponieważ na aukcjach w allegro jest również sprzedawany podobny produkt jednak tam ramki są aluminiowe a przy zakładaniu ringów będzie je trzeba trochę powyginać więc aluminium może nie powrócić do swojego pierwotnego stanu, a po drugie z allegro jest o wiele drożej bo np. ja zamówiłem ringi przesyłką za pobraniem i zapłaciłem 60 zł a na allegro same ramki kosztują około 80 zł. Więc klubowicze jeżeli chcecie poprawić i odświeżyć wnętrze swoje samochodu do zamawiajcie te ramki.

Awatar użytkownika
Organista18
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Organista18 » 21 maja 2007, 22:01

grinch pisze:podkreślam tylko i wyłącznie od DIDO ponieważ na aukcjach w allegro jest również sprzedawany podobny produkt jednak tam ramki są aluminiowe
Ale od DIDO też są aluminiowe :-/ http://dido.win.pl/sklep/product_info.p ... ucts_id=35

CYTAT OPISU RAMEK ZE STRON DIDO
aluminiowe obramówki zegarów, w komplecie 4szt (połysk) ,montaż ramek bez potrzeby klejenia, polega na włożeniu ramek w swoje miejsca i od tyłu zagięciu dookoła minimalnie wystającego kołnierzyka , dostępne równiez obramówki pokręteł i obramówki na dodatkowe wskazniki patrz kategoria obramówki na pokrętła

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl