[1.9TDI 1Z] Dawka paliwa.
[1.9TDI 1Z] Dawka paliwa.
Panowie jaka powinna być dawka paliwa w moim wozie, aby nie był mułowaty za bardzo,ostatnio była zmieniana ale z rana jak silnik jest jeszcze zimny daje gazu a on przez moment nie reaguje,jak się dawkę zmienia?
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2009, 21:05 przez rewolwer, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam..mam ten sam silnik tylko w sedanie.. miałem taki problem, ze na gorącym silniku po odpaleniu podnosił mi na moment wysoko obroty i po chwili było ok, a poza tym był zmulony podczas jazdy. okazało sie ze mam 2 razy wieksza dawke niz powinna byc. wczoraj mi facet ustawił na 4.60 a norma w 1z jest od 4.40 do 4.80. pozdrawiam.
no właśnie jest tam jakaś różnica w dawce w zależności od tego czy silnik jest zimny czy ciepły.. u mnie tak dokładnie z tym zmuleniem to było tak, że jakis czas temu zatankowałem eko diesla na orlenie i nie mogłem go nawet do 100 rozpędzić,potem zatankowałem na bp i moc powoli wróciła (tak mi się przynajmniej wydawało bo był duzo mocniejszy niz po eko dieslu), dopiero wczoraj po ustawieniu dawki powróciła pierwotna moc :mrgreen:
zalezy z ktorego roku ma kolega audi jak przeplywka bosch to trzeba ruszyc nastawnikiemUKI_XX pisze:dawka powinna być ustawiona między 2.2mg/R a ok 3mg/R, żeby ustawić trzeba wejść najpierw w Login i wpisać 12233, potem w Adaptacje i w którejś grupie będzie dawka, pozostałe to obroty jałowe, EGR, dawka rozruchowa
[ Dodano: 2009-03-10, 22:29 ]
zakres dawki ustaw na 3mg/skok, sprawdz cisnienie doladowania, silnik bedzie mial podwyzszone obroty jak bedzie temp ponizej 0C
[B4 1.9 TDI 1Z Avant] Dawka paliwa
Ja mam na Pietburgu,też ruszać nastawnikiem czy da rade programowo,jak tak to w jaki sposób?
[B4 1.9 TDI 1Z Avant] Dawka paliwa
Dzięki za podpowiedz,ale chyba muszę to zrobić na nastawniku bo moja wersja Vaga nie pozwala mi wejść do adaptacji,ma ktoś pełną?:)
- Ganimadeus
- Forum Audi 80