[All] Gadzet - folia na szyby
Chłopaki 350 popłynąłem za przyciemnienie tylnych szyb. Przednie mam ori, bo nawet firma nie może wystawić certyfikatu, jak będzie czepialski służbista Cię kontrolował to masz zabrany dowód za każdą nawet najjaśniejszą folię z przodu. Jednak nie wiem czy się nie skusze i nie ściemnię również przodu.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Przyciemniaj, tylko w razie jakby ci dowód zabierali powiedz zeby świstek wypisali na miesiąc, bo dość długo oddają go do urzędu. W razie czego oddaj dowód, prosisz znajomego żeby zalatwil ci przegląd który kosztuje 20 zeta, idziesz ze świstkiem do urzędu odbierasz dowód. Osobiscie wole popłynąć 20 złoty niż 200 przez zerwanie folii <ok>
To nie ten dział i nie chciałem robić reklamy, ale jak kolega mówi polecam Hanesco. Robią naprawdę dobrze i solidnie. Pozdrawiam.boostertd pisze:ysiul, jak chcesz dobrze zrobić tylną szybe to daj komuś kto się zna, ja kiedyś próbowałem w audi 200 podobna sytuacja i rolka folii poszła w piz**, pojedź do HANESKO tam Ci zrobią elegancko niestety koszt ok 150-200zł za szybe
http://www.hanesco.pl/,jest oddział w chełmie na rampie brzeskiej
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Homologacja na folię to miękki papier toaletowy w przypadku przednich szyb. Weźcie pod uwagę że większość producentów szyby ma już poniżej 100% - np te nasze zielone w audi to 80% mają a ten pasek przeciwsłoneczny na przedniej poniżej 50%. Na boczne wystarczy folia utrudniająca rozbicie i już ledwo się mieścimy w normie
-
- Forum Audi 80
ja jak i kolega romek 1983 podejrzalem sobie jak koles robil mi jedno autko, pozniej juz swojego golfa II okleilem sobie sam
No i w audiolce tez rok temu zafundowalem sobie przyciemnione szybki ale delikatnie z efektem chromu (odbicia) no i mam zrobione przednie i tylne boczne i tylna szybke - czyli cale 5 szybek (plus te male trojkaciki) no i przegladzik przeszedlem bez problemu
Pan diagnosta nawet nie zauwazyl ze cokolwiek mam na szybkach. Fakt ze mialem otwarty szyberdach ale dalo rade. Jezdze tak rok czasu i jak dotad nie mialem nieprzyjemnosci z niebieskimi.
Jakby ktos ze slaska chcial zebym mu okleil szybki to nie ma sprawy, dogadamy sie ))
Ale co do tylnej szybki polecam folie typowo samochodowa (termokurczliwa) ktora jest ciensza niz ta moja z efektem chromu.
No i w audiolce tez rok temu zafundowalem sobie przyciemnione szybki ale delikatnie z efektem chromu (odbicia) no i mam zrobione przednie i tylne boczne i tylna szybke - czyli cale 5 szybek (plus te male trojkaciki) no i przegladzik przeszedlem bez problemu
Pan diagnosta nawet nie zauwazyl ze cokolwiek mam na szybkach. Fakt ze mialem otwarty szyberdach ale dalo rade. Jezdze tak rok czasu i jak dotad nie mialem nieprzyjemnosci z niebieskimi.
Jakby ktos ze slaska chcial zebym mu okleil szybki to nie ma sprawy, dogadamy sie ))
Ale co do tylnej szybki polecam folie typowo samochodowa (termokurczliwa) ktora jest ciensza niz ta moja z efektem chromu.