[B4 1.9 TD]skrzynia 6 biegowa
[B4 1.9 TD]skrzynia 6 biegowa
Witam mam audi 80 b4 1.9 TD. czeka mnie już niestety wymiana skrzyni. i zastanawia mnie fakt czy by pasowała 6 biegowa ktoś testował do tego silnika???z jakich modeli aut pasuje?
Ostatnio zmieniony 09 mar 2009, 07:50 przez cudis3, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: skrzynia 6 biegowa
zapewne z a6 c4 badz audi b5, ale i sprzeglo i polosie tez pojda do wymiany... niech wypowiedza sie userzy bardziej w temacie <ok>cudis3 pisze:Witam mam audi 80 b4 1.9 TD. czeka mnie już niestety wymiana skrzyni. i zastanawia mnie fakt czy by pasowała 6 biegowa ktoś testował do tego silnika???z jakich modeli aut pasuje?
dokladnie tak mam u siebie 100km i 3000rpm ni jak nie zejde w trasie ponizej 6L chyba ze jade 80km/h i mam cos 2400bodajze, i mam krotsza wersje skrzynii CDY[sa niby 2 wersje, montowana krotsza CDY w 2.0 90km i dluzsza po 93r. w TD'kach], kolego jak chcesz dluzsza skrzynie to wrzucaj od TDI'ka podejdzie z mala rzezba[bodajze polosie do wymiany+sprzegielko]dubbler pisze:Właśnie o przełożenia tu chodzi w AAZ były skrzynie z krótkimi przełożeniami i przy 3000obr/min na 5. biegu na liczniku widniała magiczna liczba 100km/h gdzie tu ekonomia, wiem że w 1Z jest to lepiej rozwiązane, a do tego z AAZ można zmodzić w łatwy sposób 90km
-
- Forum Audi 80