[B4 ABT 90KM] Śruby do alusów
[B4 ABT 90KM] Śruby do alusów
Witam!
Ostatni mój zakup do mojej niuni do alusy. I wobec tego mam pytanko...
Czy macie takie same śruby co wcześniej (tzn do zwykłych felg) :?:
W wulkanizacji koleś mi powiedział że oryginalne śrubu mogą być za krótkie... Czy ktoś może się na ten temat wypowiedzieć...
Dodam że to alusy Enzo 15" 4x108, żadna rewelacja, zwykłe raczej.
Ostatni mój zakup do mojej niuni do alusy. I wobec tego mam pytanko...
Czy macie takie same śruby co wcześniej (tzn do zwykłych felg) :?:
W wulkanizacji koleś mi powiedział że oryginalne śrubu mogą być za krótkie... Czy ktoś może się na ten temat wypowiedzieć...
Dodam że to alusy Enzo 15" 4x108, żadna rewelacja, zwykłe raczej.
tomczax, nie chodzi o to co słyszałem, co nie.
Powtarzam tylko to, co powiedzieli mi fachowcy od tematu.
Jeśli twierdzą że do alufelg potrzeba innych śrub ( z wyjątkiem ori alusów ), to zamierzam tak właśnie robić.
Kupujemy zderzaki po tys. zł, fele po 1,5 tys. itp. Więc na śrubach za 100 zł oszczędzanie to głupota według mnie.
Wystarczy wkręcić ori śrubę do innych alusów i zobaczyć jak beznadziejnie się układa.
Cały ciężar spoczywa na gwincie i na nim spiera się otwór felgi, a powinien na główce śruby.
Po prostu głowa śruby nie wchodzi w otwór w feldze.
Bezpieczeństwo :!:
Powtarzam tylko to, co powiedzieli mi fachowcy od tematu.
Jeśli twierdzą że do alufelg potrzeba innych śrub ( z wyjątkiem ori alusów ), to zamierzam tak właśnie robić.
Kupujemy zderzaki po tys. zł, fele po 1,5 tys. itp. Więc na śrubach za 100 zł oszczędzanie to głupota według mnie.
Wystarczy wkręcić ori śrubę do innych alusów i zobaczyć jak beznadziejnie się układa.
Cały ciężar spoczywa na gwincie i na nim spiera się otwór felgi, a powinien na główce śruby.
Po prostu głowa śruby nie wchodzi w otwór w feldze.
Bezpieczeństwo :!:
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
ja też jeżdżę na ori śrubach na nie oryginalnych alusach i nie widzę żadnej różnicy, wszytko jest ok <ok>
to nie chodzi o to czy wystarczy czy nie wystarczy na 3 śrubach jeździć.jeśli są otwory na 4 śruby to mają być 4 ale jak nie masz jednej to koło ci przecież nie odpadnie.w poprzedniej pracy przy wymianie koła zerwali śrubę i przez 4 lata jeździliśmy na 3 śrubach i nic nie odpadło do tej pory <ok>FranoF1 pisze:są tutaj mądrzejsi, którzy twierdzą, że wystarczy poruszać sie na 3 śrubach. Jeszcze nigdy takich głupot nie czytałem, zamurowało mnie.