oszczedzac to mozna na masle w spozywczaku, a nie na srubach. do alusow sa inne sruby, dluzsze przedewszystkim. nie licz ilosci obrotow, nie jedz na 3 srubach, po prostu nie kombinuj. kup sruby i tyle. pewnie mozna gdzies wyrwac uzywane na allegro. w sumie sam ci moge takie zalatwic gdzies na szrocie.FranoF1 pisze:zamurowało mnie
[B4 ABT 90KM] Śruby do alusów
czytam to wszystko i zgadzam sie z FranoF1, a mianowicie
Czy to będą takie śruby??
link do alle
będą pasowały?
to wysiesie 16 srub * 3,90zl = 62,4zl + przesylka dyche
link do alle
będą pasowały?
to wysiesie 16 srub * 3,90zl = 62,4zl + przesylka dyche
- automaniaczek
- Forum Audi 80
gumolepy - masz na mysli szroty?maniek75 pisze:Przejedź się po gumolepach bo oni mają na sprzedaż zwykłe do alu i nawet zabezpieczajace.
Dzisiaj, jakoże miałem chwilke czasu, chciałem zobaczyc jak jest z tymi śrubami i na próbe jedno koło zakręciłem.
sruby wystają po włożeniu z alusa około 17mm
gwint cały śruby to 24mm
acha i jak zakręcam to kręci tak z 3,5 obrotu :->
także nie wiem czy jest sens wogóle kupować i czy nowe będą dłuższe....
fotki:
komentarze mile widziane
A wyobraźcie sobie ze jak kupilem auto to ori sruby trzymaly dystans do piasty... tu jest ok... ale juz koło do dystansu trzymalo sie na jakichs czterech popierdułach srubkach cienkich i tylko na jakichs 5mm :!: :shock: masakra
Natychmiast wybralem sie na szrot po dluzsze szpilki i dalem dystanse do powiekszenia otworów... ze tez poprzedni wlasciciel tak jezdzil
Natychmiast wybralem sie na szrot po dluzsze szpilki i dalem dystanse do powiekszenia otworów... ze tez poprzedni wlasciciel tak jezdzil
tomczax pisze:15 pln za 1 śrubę kiedyś zapłaciłem...
Tym bardziej że śmiało śruby można dostać na szrocie <ok> ja wyrwałem ori od Audi 16 sztuk za 30 zł <rotfl2>noorbi pisze:Kupujemy zderzaki po tys. zł, fele po 1,5 tys. itp. Więc na śrubach za 100 zł oszczędzanie to głupota według mnie.
nie odpadnie... jak stoisz w miejscu <ok>tomczax pisze:PS nawet na 3 śrubach można jeździć a koło nie odpadnie