[80 B4 sedan] Dzwignia hamulca recznego
[80 B4 sedan] Dzwignia hamulca recznego
Panowie, jak sciagnac plastikowa oslone dzwigni hamulca recznego lacznie w raczka? Chce wyciagnac 'pypka' jednak po odkreceniu nie moge go wydostac Probowalem na wiele sposobow i nic - kreci sie w lewo i prawo ale nie wyjdzie
nie rozumiem o co chodzi z tym pypkiem
[ Dodano: 2009-03-16, 14:44 ]
rozumiem ze chcesz wymienic raczke od hamulca nie chce wprowadzac w blad ale z tego co widze na schemacie dzwigni to przy zakladaniu nasuwa sie ja zeby zaskoczyna zapadka czyli przy zdejmowaniu trzeba ja podwarzyc
[ Dodano: 2009-03-16, 14:44 ]
szarpi pisze:Panowie, jak sciagnac plastikowa oslone dzwigni hamulca recznego lacznie w raczka? Chce wyciagnac 'pypka' jednak po odkreceniu nie moge go wydostac Probowalem na wiele sposobow i nic - kreci sie w lewo i prawo ale nie wyjdzie
rozumiem ze chcesz wymienic raczke od hamulca nie chce wprowadzac w blad ale z tego co widze na schemacie dzwigni to przy zakladaniu nasuwa sie ja zeby zaskoczyna zapadka czyli przy zdejmowaniu trzeba ja podwarzyc
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
To chwyć go kombinerkami i pociąg.szarpi pisze:Chce wyciagnac 'pypka' jednak po odkreceniu nie moge go wydostac
U góry tej osłony, po jej prawej stronie, jest otwór przez który trzeba podważyć tą zapadkę i przesunąć uchwyt w stronę kokpitu.Panowie, jak sciagnac plastikowa oslone dzwigni hamulca recznego lacznie w raczka?
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
IC69 pisze:Ja widziałem <cieszy> W moim poprzednim aucie taki miałem i w obecnym również mampilocik69 pisze:moze ktos, gdzies, kiedys widzial takiego pypka tylko w wersji chrom lub polerowanej.
[url=http://images25.fotosik.pl/158/1a670a56ca3edd37m.jpg]Obrazek[/URL]
ale to nie jest seria??
Nigdy w 80 tego nie widziałem z jakiego auta śmignąłeś? :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
Witam wszystkich.Nie chce zakładać nowego tematu dlatego podepnę się w tym temacie.Mam problem z hamulcem ręcznym w audi 80 b4.Kilka dni temu coś się wyrobiło z rączce i hamulec nie zazębiał się na trybik i cofał się jak go zaciągałem.Rozebrałem osłony i wyjąłem ten przycisk z prętem i sprężynką.W rączce był nit który trzymał taki mały metalowy element który miał zadziorek i zazębiał się na tryb,zadziorek się wyłamał.Sądzicie że warto się bawić i dorobić coś takiego samemu czy lepiej od razu kupić używaną całą rączkę od hamulca ręcznego?Proszę o opinię i porady jeśli ktoś miał styczność z takim problemem.Z góry dziękuje .
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z