witam chciałem spytać czy filtr paliwa od golfa 3 z silniczkiem 1z będzie pasował do audi b4 1z ponieważ filtr golfa ma zespoloną głowicę z filtrem na stałe i można uniknąć zapowietrzenia tak jak to w przypadku b4 jest osobny dekiel filtra.
bo jak będę wymieniał filtr to bym wsadził pełny.
[1.9TDI 1Z] Filtr paliwa od golfa MK3?.
[1.9TDI 1Z] Filtr paliwa od golfa MK3?.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2009, 14:26 przez audi1993, łącznie zmieniany 1 raz.
Będzie pasował.audi1993 pisze:czy filtr paliwa od golfa 3 z silniczkiem 1z będzie pasował do audi b4 1z
Kazdy filtr (wkład) posiada uszczelkę i jak go dobrze dokręcisz do podstawy, to nie ma mowy o przepuszczaniu lewego powietrza. Najbardziej narażonymi miejscami na zapowietrzanie są połączenia weżyków z króćcami i uszczelka w zaworku termicznym.audi1993 pisze:można uniknąć zapowietrzenia tak jak to w przypadku b4 jest osobny dekiel filtra.
bo mi czasami wyskakuje błąd początek kąta wtrysku a kąt mam oki więc wiem że błąd wyskakuje nawet wtedy jak się zapowietrza układ paliwowy bo nawet mam czasami sporadycznie troszke powietrza w przewodzi idący do pompy a wszystkie węże wymieniłem i nowy filtr knecht i cały ukłąd sprawdzony od zbiornika więc chyba ta uszczelka w zaworku termicznym tak mi się wydaje... więc sobie ją wymienie
Filtr paliwa
Witam, mam pytanie odnośnie filtra od golfa III chcialbym takowy wlozyć do mojej audi ale ciekaw jestem czy podczas uzytkowania w zimie nie bedzie problemow bo jak wiadomo zespolony filtr nie posiada tzw, podgrzewacza. obecnie posiadam oryginalny filtr z podgrzewaczem i nie moge wyeliminować babli powietrza z filtra do pompy. ze zbiornika do filtra ropa dochodzi bez powietrza bo wymienilem przewod na bezbarwny. oring pod podgrzewaczem wymienilem na nowy a jak samochod postoi przez noc to ciezko go zapalic bo paliwo sie cofa od filtra do baku. dodam tylko wszystie opaski wymienilem na nowe porzadne i jestem w trakcie testowania z odkreconym korkiem od baku zeby uniknac podcisnienia. ma ktos jeszcze jakis pomysl na moj problem???
Filtr paliwa
mozna go jakos sprawdzic domowym sposobem???dubbler pisze:zawór zwrotny w pompie?