Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT 90KM] Śruby do alusów

Awatar użytkownika
tokarka606
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tokarka606 » 25 mar 2009, 20:38

Znaczenie ma jak masz z tyłu bębny i wystająca śruba zachaczy np. o szczęki hamulcowe.Jeden obrót to 1,5mm a cztery obroty to 6mm.Zobacz ile gwintu ma piasta więcej nie potrzeba.Pozdro

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 25 mar 2009, 21:22

z tyłu mam tarcze więc nie powinno być problemu.pytałem bo miałem okazję kupić śruby po 1,50zł za sztukę tylko długość gwintu był 28 ale jak nie ma znaczenia to nie ma problemu <ok>

fan33
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fan33 » 24 mar 2010, 17:40

Sorki za odgrzebanie tematu ale mam małe pytanko. Nie dawno ojciec kupil sobie B4 z nawet ladnymi alusami wiec zaproponowalem mu kupno śrub zabezpieczajacych. Po przeczytaniu kilku postów na forum doszedłem do wniosku ze beda to śruby stożkowe, dla pewnosci kazalem mu jeszcze sprawdzic, no ale twierdzil ze otwor jest stozkowy i sruby tez. Niestety dzis jak juz kupilem i pojechalem mu wkrrecic okazalo sie ze jednak śruby powinny byc ori. Tak wiec teraz sa 3 ori (takie jak powinny byc scoagalem kolo i dopasowywalem śruby) i jedna stożkowa (zabezpieczajaca). Śruba obkrecila sie ponad 4 razy jednak przy zdjetym kole po wlozeniu śruby do otworu miala luzy a ori ladnie weszla w otwór i byla stabilna. Teraz moje pytanie czy mozna tak jezdzic i czy alu nie ulegnie zniszczeniu w wyniku jednej stożkowej zamiast ori??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła i felgi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl