[B4 ABK] Zmiana instalacji
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
[B4 ABK] Zmiana instalacji
Witam. Jakieś 1,5 roku temu zagazowałem swoją B4 - koszt 1700 zł. Co powiecie na to gdybym chciał podmienić na sekwencję? Czy coś się na tym zyska?
Niższe spalanie, lepszą dynamikę, brak problemów ze strzałami w kolektor i satysfakcję, że masz w aucie instalację taką jak powinno się zakładać do silników z elektronicznym wtryskiem wielopunktowym. Sekwencja dobrze założona na dobrych gratach będzie najlepszym rozwiązaniem w twoim silniku, sam mam sekwencję i za nic nie cofnąłbym się do mieszalnika (także miałem tylko w innym aucie). Jeżeli jesteś zadowolony z tej instalacji, którą masz obecnie w aucie to nie wiem czy jest ekonomiczny sens zmieniać, chyba że chcesz się zaprzyjaźnić z autem na dłużej, to wtedy warto zainwestować, bo jeżeli planujesz w najbliższym czasie zmienić auto to nie warto pchać kasy.
- elektronic
- Forum Audi 80
Instalacja nie jest ani zła ani dobra: lubi mi "menda" na skrzyżowaniach gasnąć; obroty ni stad ni zowąd spadną i zgaśnie - ma takie okresy czkawki, nieraz kilka- kilkanaście dni jest spokoju i jeździ się normalnie. tak więc to zadowolenie jest średnie
Na 1,5 roku strzeliła ze 3x czyli jak dla mnie tyle co nic...
A autko myśle że zostanie u mnie przynajmniej 5 lat! (Kadettem - niezagazowanym -ganiałem 7 lat) :!: :!:
Czyli trzeba będzie uciułać trochę grosza... :-|
A powiedzcie mi jeszcze czy zrobią mi to tam gdzie zakladałem, czy muszę szukać "wyspecjalizowanego" zakładu?
Na 1,5 roku strzeliła ze 3x czyli jak dla mnie tyle co nic...
A autko myśle że zostanie u mnie przynajmniej 5 lat! (Kadettem - niezagazowanym -ganiałem 7 lat) :!: :!:
Czyli trzeba będzie uciułać trochę grosza... :-|
A powiedzcie mi jeszcze czy zrobią mi to tam gdzie zakladałem, czy muszę szukać "wyspecjalizowanego" zakładu?
kolego myślę że każdy zakład juz jak zakłada instalacje gazowe to wszelkiego rodzaju, nie mam pojęcia u jakich ludzi zakładałeś poprzednia instalacje ,zostaje Ci jedynie z nimi skontaktować i dowiedzieć czy założą Ci taka jaką chcesz
Dzieki Danek,zmęczony byłem i pisałem bo chciałem cos tam pomóc
Dzieki Danek,zmęczony byłem i pisałem bo chciałem cos tam pomóc
Ostatnio zmieniony 26 mar 2009, 16:52 przez pandamix, łącznie zmieniany 1 raz.
- elektronic
- Forum Audi 80
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
pandamix, przeczytaj swojego posta i albo go popraw albo skasuj bo chyba byłeś po kilku głębszych jak go pisałeś .
Zdecydowanie lepiej poszukać dobrego znającego się na rzeczy zakładu. ABK to nietuzinkowy silnik (mimo iż jest ich wiele na polskim rynku). Warto nawet wybrać się w dłuższą podróż ale mieć pewność, że instalacja jest założona na tip-top.czy muszę szukać "wyspecjalizowanego" zakładu?
- elektronic
- Forum Audi 80
- elektronic
- Forum Audi 80
Moja cierpliwość się skończyła... Ledwo wróciłem do domu z miejscowości oddalonej o 50 km po strzale przy ruszaniu z parkingu. To już drugi taki przypadek w ciągu miesiąca - musiałem naprawiać przepływomierz. Już właściwie zdecydowałem na przejście na sekwencję. Dodatkowo znajomy gaziarz podejrzewa że reduktor się skończył i problemy z komputerem. Montaż w przyszłym miesiącu.
Ostatnio zmieniony 09 paź 2010, 18:09 przez elektronic, łącznie zmieniany 1 raz.
- elektronic
- Forum Audi 80
Coś takiego chce mi założyć http://allegro.pl/sekwencja-ac-stag-300 ... 24868.html