[B4 2,3 NG] problem podczas jazdy
- grzechas_audi
- Forum Audi 80
[B4 2,3 NG] problem podczas jazdy
witam. może ktoś mi doradzi co może dolagać. dokładnie mówiąc jadąc na obojętnie jakim biegu i mając 1200-1500 obrotów zaczyna szarpać, jak by silnik przy tych obrotach dostawał paliwo w jakiś minimalnych odstępach czasu. kolega ma 2,3 silnik i tak się nie dzieje... na wolnych obrotach samochód nierówno chodzi i wyczuwalne jest trzęsienie autem...a przedewszystkim jadąc troszeczke ostrzej auto zaczyna gasnąć gdy wrzuci się na luz lub po krótkim przytrzymaniu sprzęgła... poprostu obroty spadają i gaśnie. proszę o pomoc pozdrawiam
- grzechas_audi
- Forum Audi 80
sęk w tym że wszystkie filtry oleje itp były wymieniane jakiś czas temu, ale sprawdzić nie zaszkodziRoute 66 pisze:tak jak mowia koledzy,chociaz zacznij od sprawdzenia przewodow wys.napiecia,czy nie maja przebic.Chociaz regularny serwis typu filtry,swiece,olej co jakis czas jest wskazany
[ Dodano: 2009-03-26, 10:18 ]
też o tym myślałem będzie to sprawdzane przez weekend, ogólnie wydaje mi się że wydech jest też nieszczelny ale wszystko będzie robione na dniach włącznie z usunięciem kata i zrobieniem przelotuslavocoupe pisze:A ja mówie że masz nieszczenly dolot na 100%
Uważaj z katem. Musisz zostawić sondę tak jak jest, bo jak coś schrzanisz to wtedy dopiero zacznie ci silnik kuleć.grzechas_audi pisze:wszystko będzie robione na dniach włącznie z usunięciem kata i zrobieniem przelotu
[ Dodano: 2009-03-26, 12:29 ]
Pewnie masz za dużą dawkę gazu ustawioną i się dławi gazem.marcin645 pisze:koledzy pomozcie mam B4 2.6(gaz) i taki problem a mianowicie jak jade na jedynce i wrzuce dwojke i dam gazu do konca to auto mi szarpie;/ i potem jak dam na 3 to tak samo i na 4 tez nie raz;/ jaka moze byc przyczyna ??
A na benzynie też tak masz czy tylko na gazie???
- grzechas_audi
- Forum Audi 80