[B4 AVANT 1.9TDI] tylna wiązka w avancie
[B4 AVANT 1.9TDI] tylna wiązka w avancie
czy możliwe jest wyciągnięcie tylnej wiązki w AVANCIE, czy kostki przejdą przez te otwory na łączeniu klapy z karoserią? Chcę wymienić przewody na łączeniu ale jak by się dało wyciągnąć tą wiązkę w całości byłoby dużo łatwiej niż grzebanie się w ciasnej przestrzeni między klapą a karoserią, ktoś ma może doświadczenia w tym temacie, Jak na razie to po odłączeniu 2 kostek za lewymi światłami wiązka ciągnięta na górze ani drgnie??? Czy coś ją tam trzyma??
Nie poradziłem, zbyt długo czekałem. Wymieniłem tylko kable w gumowym łączniku i przylutowałam z obu stron. Umęczyłem się przy tym bez liku bo miejsca tam mało i kabelki też ledwo wystawały, no i upchnąć to tam s powrotem to też nie tak prosto. Jakby ktoś miał kiedyś wymontowywać wiązkę i reperować to polecam powstawiać nowe kable lecz nieznacznie różniące się długością to pomoże w łatwiejszym jej wciągnięciu. Chciałem to zrobić solidnie wymontowując wiązkę ale tak jak mówię nie poradziłem sobie z wyciągnięciem.
Obejrzałem przyznam tam tapicerkę na słupku ale nie chciałem szarpać żeby ją ściągnąć bo nie wiem jak tam jest ona przymocowana. W każdym razie światła działają jak należy i to chyba cała akcja miała na celu, choć przyznam miałem cichą nadzieję że tylna wycieraczka też zadziała... ale niestety, ani drgnie.
Obejrzałem przyznam tam tapicerkę na słupku ale nie chciałem szarpać żeby ją ściągnąć bo nie wiem jak tam jest ona przymocowana. W każdym razie światła działają jak należy i to chyba cała akcja miała na celu, choć przyznam miałem cichą nadzieję że tylna wycieraczka też zadziała... ale niestety, ani drgnie.
-
- Forum Audi 80
kolego poczytaj troche forum i użyj swoich chęci a dowiesz się wszystkiego opisany temat dość pospolity a jak ci się nie chce to trudnofajny57200 pisze:koledzy też mam z tym problem, nie świeci oswietlenie baganika przy otwartej klapie i podejżewam właśnie pękniety pzewód w wiązce, prosze o porady jak najlepiej sie za to zabrać