Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 AVANT 1.9TDI] tylna wiązka w avancie

ODPOWIEDZ
groh
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 AVANT 1.9TDI] tylna wiązka w avancie

Post autor: groh » 23 mar 2009, 21:13

czy możliwe jest wyciągnięcie tylnej wiązki w AVANCIE, czy kostki przejdą przez te otwory na łączeniu klapy z karoserią? Chcę wymienić przewody na łączeniu ale jak by się dało wyciągnąć tą wiązkę w całości byłoby dużo łatwiej niż grzebanie się w ciasnej przestrzeni między klapą a karoserią, ktoś ma może doświadczenia w tym temacie, Jak na razie to po odłączeniu 2 kostek za lewymi światłami wiązka ciągnięta na górze ani drgnie??? Czy coś ją tam trzyma??

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 26 mar 2009, 22:32

groh pisze:po odłączeniu 2 kostek za lewymi światłami wiązka ciągnięta na górze ani drgnie??? Czy coś ją tam trzyma??
Poradziłeś już sobie z tym? Może, zdemontowanie okładziny tylnego lewego słupka rozjaśni ci sprawę?

groh
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: groh » 27 mar 2009, 21:16

Nie poradziłem, zbyt długo czekałem. Wymieniłem tylko kable w gumowym łączniku i przylutowałam z obu stron. Umęczyłem się przy tym bez liku bo miejsca tam mało i kabelki też ledwo wystawały, no i upchnąć to tam s powrotem to też nie tak prosto. Jakby ktoś miał kiedyś wymontowywać wiązkę i reperować to polecam powstawiać nowe kable lecz nieznacznie różniące się długością to pomoże w łatwiejszym jej wciągnięciu. Chciałem to zrobić solidnie wymontowując wiązkę ale tak jak mówię nie poradziłem sobie z wyciągnięciem.
Obejrzałem przyznam tam tapicerkę na słupku ale nie chciałem szarpać żeby ją ściągnąć bo nie wiem jak tam jest ona przymocowana. W każdym razie światła działają jak należy i to chyba cała akcja miała na celu, choć przyznam miałem cichą nadzieję że tylna wycieraczka też zadziała... ale niestety, ani drgnie.

fajny57200
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fajny57200 » 30 sty 2010, 16:51

koledzy też mam z tym problem, nie świeci oswietlenie baganika przy otwartej klapie i podejżewam właśnie pękniety pzewód w wiązce, prosze o porady jak najlepiej sie za to zabrać :-D

Awatar użytkownika
diablo228
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: diablo228 » 31 sty 2010, 13:48

fajny57200 pisze:koledzy też mam z tym problem, nie świeci oswietlenie baganika przy otwartej klapie i podejżewam właśnie pękniety pzewód w wiązce, prosze o porady jak najlepiej sie za to zabrać :-D
kolego poczytaj troche forum i użyj swoich chęci a dowiesz się wszystkiego opisany temat dość pospolity a jak ci się nie chce to trudno :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl