[B3] Listwa boczna drzwi, czym przyklieć?
[B3] Listwa boczna drzwi, czym przyklieć?
Wiem, że podobne tematy już były, ale nie było tam zgodnych opinii co do problemu jaki chcę poruszyć, dlatego zdecydowałem się napisać ten post może teraz dojdą jakieś nowe przemyślenia. Wczoraj oderwała mi się listwa boczna z drzwi, była złapana na taśmę dwustronną, przyklejał ją lakiernik w listopadzie więc długo nie wytrzymała. Moja pytanie jest takie czym ją teraz najlepiej przykleić? Przeglądałem forum i znalazłem różne sugestie, często pojawiała się właśnie taśma dwustronna, ale ona już raz zawiodła. Jeśli taśma to jakiej firmy szukać? W których miejscach najlepiej łapać?
Wyczytałem też, że niektórzy kleili na klej do szyb, a nawet poxipol, ale czy to będzie lepsze od taśmy? Wydaje mi się, że taki poxipol, to dość brutalny sposób, który może zniszczyć lakier.
Wyczytałem też, że niektórzy kleili na klej do szyb, a nawet poxipol, ale czy to będzie lepsze od taśmy? Wydaje mi się, że taki poxipol, to dość brutalny sposób, który może zniszczyć lakier.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Taśma dwustronna ale musi być gruba i miękka/elastyczna.
Pamiętaj że podłoże jak na drzwiach tak i na listwie musi być czyste odtłuszczone w przeciwnym wypadku wszystko prędzej czy później odpadnie!
Kleisz na całej długości i szerokości listwy, gdy dobrze wyczyścić listwę zauważysz że od dołu ma lekki występ, dopiero od niego kleisz taśmę.
Pamiętaj że podłoże jak na drzwiach tak i na listwie musi być czyste odtłuszczone w przeciwnym wypadku wszystko prędzej czy później odpadnie!
Kleisz na całej długości i szerokości listwy, gdy dobrze wyczyścić listwę zauważysz że od dołu ma lekki występ, dopiero od niego kleisz taśmę.
Grzegorzbielsko, zrobiłem tak jak radziłeś. Jak na razie wszystko ładnie się trzyma i sprawia dobre wrażenie, duże lepsze niż pozostałe listwy, które były przyklejane też przez lakiernika.
Przed przyklejeniem listwy zrobiłem próbę taśmy. Skleiłem nią pudełko po płycie cd z pudełkiem po tictacach, przy próbie rozerwania tych dwóch przedmiotów - pękło mi pudełko po cd, a więc taśma zdała egzamin
Grzegorzbielsko, dzięki za pomoc.
Przed przyklejeniem listwy zrobiłem próbę taśmy. Skleiłem nią pudełko po płycie cd z pudełkiem po tictacach, przy próbie rozerwania tych dwóch przedmiotów - pękło mi pudełko po cd, a więc taśma zdała egzamin
Grzegorzbielsko, dzięki za pomoc.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
wiatm.
chcę sobie przykleić emblematy na klapę. Taka taśma chyba się nada ??
http://www.allegro.pl/item595456867_pro ... mocja.html
jak myślicie?
chcę sobie przykleić emblematy na klapę. Taka taśma chyba się nada ??
http://www.allegro.pl/item595456867_pro ... mocja.html
jak myślicie?
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
- Fighter001
- Forum Audi 80