CB Radio - wybor
CB Radio - wybor
Witam drodzy koledzy mam do was pytanie jakie cb byście doradzili zastanawiam się nad dwoma poniższymi:
1. TTI TCB 880
2. UNIDEN PRO 520XL
Na oba tem,aty nie co poczytałem ale jakoś nie mam jednoznacznego zdania bardzo was proszę o pomoc może kto9ś używqa owych i podzieli się zgromadzoną wiedzą. Z góry wielkie dzięki.
1. TTI TCB 880
2. UNIDEN PRO 520XL
Na oba tem,aty nie co poczytałem ale jakoś nie mam jednoznacznego zdania bardzo was proszę o pomoc może kto9ś używqa owych i podzieli się zgromadzoną wiedzą. Z góry wielkie dzięki.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 16:56 przez Tatar, łącznie zmieniany 2 razy.
[quote="Skuciok"]Uniden proste jak budowa cepa radio, brak wszystkich pokręteł, o klasę niżej niż 880.
Może weź sobie 520 XL, to jest ta sama klasa co 880 tka, ludziska to mają i są zadowoleni.
Ja mam 880 i poza gabarytami i niebieskim podświetleniem spełnia swoją rolę bardzo dobrze.[/quote
sorki wielka pomyłka chodziło mi własnie o 520 mała literówka ]
Może weź sobie 520 XL, to jest ta sama klasa co 880 tka, ludziska to mają i są zadowoleni.
Ja mam 880 i poza gabarytami i niebieskim podświetleniem spełnia swoją rolę bardzo dobrze.[/quote
sorki wielka pomyłka chodziło mi własnie o 520 mała literówka ]
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie skomentuję tej bajkiMoże weź sobie 520 XL, to jest ta sama klasa co 880 tka
heh jest tanie bo właśnie nie ma homologacji a nie ma jej bo robi syf na sąsiednich kanałach. Ale szarych użyszkodników 19tki to nie interesuje bo najważniejsze aby ich miśki nie złapałybez homologacji (która do niczego się nie przydaje), stosunkowo tanie
masz na myśli 510 kolego520 nie ma regulacji czułości z tego co wiem
Nic dziwnego - nie ważne jakiej firmy antenę weźmiesz jeśli będzie mieć 0.7 m to nigdy nie wygra ze 145 no chyba że ta 145 była by z gumki do majtekZestawik mój lepiej się sprawuje niż sprzęt szwagra: President Johnny II + President Floryda.
GreenGreen,
ale akurat Sirio to dobry sprzęcik, miałem taki sam zestaw. teraz mam johny II i huslera, i jest super także.
w coupe nie ma gdzie pomieścić ml-ki więc woże krótszą.
wygra, tu sie mylisz:) nie każda antena 1,5 metrowa jest tak dobra jak sirio i midland. niektóre 0,7m mają lepsze zasięgi niż długie anteny sunkera lub innego badziewia:P
Nic dziwnego - nie ważne jakiej firmy antenę weźmiesz jeśli będzie mieć 0.7 m to nigdy nie wygra ze 145 no chyba że ta 145 była by z gumki do majtek
ale akurat Sirio to dobry sprzęcik, miałem taki sam zestaw. teraz mam johny II i huslera, i jest super także.
w coupe nie ma gdzie pomieścić ml-ki więc woże krótszą.
-
- Forum Audi 80
Dziękuje wszystkim za pomoc niestety nie udało mi się znaleść ani jednego ani drugiego a przez allegro nie chciałem zamawiać bo jakoś nie ufam przy takich rzeczach, wybór Padł na alana 199-A plus antenka na magnesie oczywiście jak narazie wydaje mi się ok choć mam świadomość że zapewne jest gorsze od tych które chciałem no ale cóż może w przyszłości się wymieni na coś lepszego, mam jeszcze takie pytanko jaką antenke byście policili do tego allana bo narazie to zakupiłem tylko taką tym czasową bo nie bardzo wiedziałem na co się zdecydować?
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
trzeba było wybrać Alana 100 - jak spotkasz kogoś innego ze 199 i będziecie jec hać blisko siebie i chcieli pogadać to strasznie sypią śmieciem między sobą a tekst do 200 m jest nieczytelny.
Z anten tylko midland ml145 - taki standard i prosta konstrukcja.
Z anten tylko midland ml145 - taki standard i prosta konstrukcja.
chłamu nigdy nie biorę pod uwagę kolegowygra, tu sie mylisz:) nie każda antena 1,5 metrowa jest tak dobra jak sirio i midland. niektóre 0,7m mają lepsze zasięgi niż długie anteny sunkera lub innego badziewia:P