[b4 2.0 ABK] Modyfikacja - kompresor czy turbo ?
- czester-11
- Forum Audi 80
wszystko sie da zrobic wywalasz ori filtr z "puszki", w srodku montujesz kolanko tak aby doprowadzało powietrze z miejsca gdzie jest jego wlot , w kierunku talerzyka przepływomierza. na miejsce tego otworu gdzie jest wlot powietrza montujesz to cudo, i gra gitara
jak sie bede nudził to zamowie moze to jak tansze bedzie i sprawdze jak to działa w 3A
jak sie bede nudził to zamowie moze to jak tansze bedzie i sprawdze jak to działa w 3A
- czester-11
- Forum Audi 80
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
Koledzy tez mi przeszlo przez mysl zakladanie turbo albo zmiane auta na podkrecone orginalnie ale tak .. nie chce innego jak audi takie jak mam czyli musi byc AVANT a jedyne fajne takie to RS2 ktore jest poza moim zasiegiem moze lepiej jest wsadzis silnik z s2 niz meczyc biedy silnik ktory ma juz 240 tys km i nie jest o mocnej wytrzymalosci pozdro
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
- czester-11
- Forum Audi 80
nikt ci nie wmawia , napisal kolega ze daje 15-20 % mocy, a nie +150KM. wsadzenie silnika nie jest takie latwe , najpierw znajdz dobry silnik z osprzetem, potem go napraw, a potem kombinuj co gdzie upchnac. .. duuuuzo roboty i wymaga upartosci.. jest jeden człowiek ktory tego dokonal z tego co wiem: EDD, i smiga to nieziemsko , a jak przejezdza kolo mojej roboty to az :mrgreen: :mrgreen: pssstdhseba pisze:ale nie wmowisz mi ze jak wsadze wentylatorek to ze bedzi emi auto chodzilo jak 2.2T pozdro
Mało wiesz.czester-11 pisze:nikt ci nie wmawia , napisal kolega ze daje 15-20 % mocy, a nie +150KM. wsadzenie silnika nie jest takie latwe , najpierw znajdz dobry silnik z osprzetem, potem go napraw, a potem kombinuj co gdzie upchnac. .. duuuuzo roboty i wymaga upartosci.. jest jeden człowiek ktory tego dokonal z tego co wiem: EDD, i smiga to nieziemsko , a jak przejezdza kolo mojej roboty to az :mrgreen: :mrgreen: pssstdhseba pisze:ale nie wmowisz mi ze jak wsadze wentylatorek to ze bedzi emi auto chodzilo jak 2.2T pozdro
ja wiem doskonale ze takie przekladki jaka ja zaproponowalem to robia tylko goscie ktorzy naprawe sa pasjonatami i maja duzo cierpliwosci i kasy przedewszystkim bo chyba zawsze jest tak ze za ta kase co wyjdzie swap to mozna kupic auto z takim silnikiem to jest ciezki temat i naprawde sie trzeba znac (wiec dlatego tylko poddalem pomysl ) pozdro dla wszytskich