Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ B3 coupe 90 2.3NG LPG ] problem z praca silnika na benzyne

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tequila23
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ B3 coupe 90 2.3NG LPG ] problem z praca silnika na benzyne

Post autor: Tequila23 » 06 kwie 2009, 15:57

Witam wszystkich. Mam problem związany z praca silnika na benzynie. na wolnych obrotach chodzi dobrze, na postoju tez sie dosyć wkręca na obroty , a w trakcie jazdy coś nie chce przyśpieszać , na gazie przyspiesza o wiele lepiej, spalanie gazu to do 14 ltr zastanawiam sie co może mieć wpływ na takie zachowanie silnika , myślałem na pompka benzyny, czy może za małe ciśnienie daje albo jakiś przyspieszacz czy coś w tym rodzaju , no bynajmniej coś związane z tym układem , proszę o pomoc .

Awatar użytkownika
cineks
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cineks » 06 kwie 2009, 22:36

Wiez co kolego
przeczysc "silniczek krokowy"
sprawdz szczelność układu dolotowego bo to jest typowe w Ng ja mialem identyczny problem w swojej audicy.

REX-io
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: REX-io » 06 kwie 2009, 22:48

ja bym jeszcze radził przegonić na benzynie tak ze 100 km bo jak nie masz sekwencji to wtryski się może zastały.

Awatar użytkownika
Tequila23
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tequila23 » 07 kwie 2009, 21:28

silnik zawsze odpalany jest na benzynie, dopiero po wprowadzeniu go na wyższe obroty przełancza sie na gaz , a poza tym to staram sie co 500 km na gazie zrobić jakąś stówke na benzynie , i od pewnego czasu jakoś tak dziwnie sie zbiera na benzynie, ale spróbuje przeczyścić silniczek krokowy i ten cały układ i mam nadzieje ze coś pomoże. a co myślicie na temat tego filtra benzyny , może tez coś na to wpływać???

Awatar użytkownika
Tequila23
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tequila23 » 08 kwie 2009, 22:22

pogrzebałem sobie i okazało się ze przy wymianie filtra powietrza naruszyłem kable podpięte do masy silnika, po prostu były już zaśniedziałe i się wyłamały , pewnie do jakiegoś czujnika albo sos w tym rodzaju, zrobiłem to i teraz chodzi równo i przyspiesza jak trzeba , całkiem inne auto ;-) :mrgreen: . ale filtr benzyny zapewne i tak wymienie. teraz mozna jezdzic he pozdro <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl