[ B3 coupe 90 2.3NG LPG ] problem z praca silnika na benzyne
[ B3 coupe 90 2.3NG LPG ] problem z praca silnika na benzyne
Witam wszystkich. Mam problem związany z praca silnika na benzynie. na wolnych obrotach chodzi dobrze, na postoju tez sie dosyć wkręca na obroty , a w trakcie jazdy coś nie chce przyśpieszać , na gazie przyspiesza o wiele lepiej, spalanie gazu to do 14 ltr zastanawiam sie co może mieć wpływ na takie zachowanie silnika , myślałem na pompka benzyny, czy może za małe ciśnienie daje albo jakiś przyspieszacz czy coś w tym rodzaju , no bynajmniej coś związane z tym układem , proszę o pomoc .
silnik zawsze odpalany jest na benzynie, dopiero po wprowadzeniu go na wyższe obroty przełancza sie na gaz , a poza tym to staram sie co 500 km na gazie zrobić jakąś stówke na benzynie , i od pewnego czasu jakoś tak dziwnie sie zbiera na benzynie, ale spróbuje przeczyścić silniczek krokowy i ten cały układ i mam nadzieje ze coś pomoże. a co myślicie na temat tego filtra benzyny , może tez coś na to wpływać???
pogrzebałem sobie i okazało się ze przy wymianie filtra powietrza naruszyłem kable podpięte do masy silnika, po prostu były już zaśniedziałe i się wyłamały , pewnie do jakiegoś czujnika albo sos w tym rodzaju, zrobiłem to i teraz chodzi równo i przyspiesza jak trzeba , całkiem inne auto :mrgreen: . ale filtr benzyny zapewne i tak wymienie. teraz mozna jezdzic he pozdro <ok>