[80 B3 1.8]problem z podłączeniem alternatora
[80 B3 1.8]problem z podłączeniem alternatora
[80 B3 1.8]witam, zdemontowałem alternator aby wymienić szczotki(jak się póżniej okazało nie musiałem go wcale wyciągać) i zapomniałem jak były podłączone kable do alternatora. próbowałem na różne sposoby i nic. nigdzie nie umiem znależć zdjęcia z podłączonymi kablami. boję się że uszkodzę regulator, albo jeszcze co innego więc wolę nie próbować samemu, ale znajomy też sobie nie poradził. Czy mógłby mi ktoś opisać jak ma wyglądać to połączenie? jest jeden gruby czerwony kabel, który napewno mam dobrze podłączony i jest jeszcze jeden niebieski, jeden cieńki brązowy i jeden podwójny brązowy. Te brązowe kable są tak naprawę brązowo-czarne, albo czerwono-czarne, nie jestem tego do końca pewien. Mam B3 na wtrysku rok 88 silnik 1.8 , a alternator chyba boschowski(nie wiem napewno),mogę zrobić zdjęcie żeby było jaśniej. regulator jest z motorolli.
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2009, 19:31 przez dzialus, łącznie zmieniany 1 raz.
dexx widzę że masz podobną niunie. może zerknąbyś jak to wygląda u ciebie.
[ Dodano: 2009-04-09, 00:07 ]
jakoś na tym połączeniu jeżdże, ale następnego dnia po tym zapaliła mi się kontrolka z ciśnienia oleju i tak już jeżdze trzeci dzień. możliwe że uszkodziłem urządzenie sterujące(nie wiem co to jest ale tak wyczytałem w książce audi). albo jest to spowodowane złym podpięciem kabli. A może to poprostu naprawdę spadek ciśnienia oleju bo mam silnik trochę rozszczelniony. Poradzcie co mam zrobić bo już nie daje rady.
[ Dodano: 2009-04-09, 00:07 ]
jakoś na tym połączeniu jeżdże, ale następnego dnia po tym zapaliła mi się kontrolka z ciśnienia oleju i tak już jeżdze trzeci dzień. możliwe że uszkodziłem urządzenie sterujące(nie wiem co to jest ale tak wyczytałem w książce audi). albo jest to spowodowane złym podpięciem kabli. A może to poprostu naprawdę spadek ciśnienia oleju bo mam silnik trochę rozszczelniony. Poradzcie co mam zrobić bo już nie daje rady.