[All] Opony na LATO - jakie wybrać ?
- automaniaczek
- Forum Audi 80
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
guzio pisze:Jakie ciśnienie powinno być w oponach 195/65/15 ?
Z przodu inne ,z tyłu inne?czy wszędzie jednakowe?
popatrz na wlewie jest rekomendowane ciśnienie przód i tył, ale zawsze można obie tak samo dobićrychupk pisze:Nie musisz posiadać książki żeby wiedzieć jakie opony przychodzą seryjnie do twojej audiolki. Otwórz wlew paliwa tam wszytko pisze.
-
- Forum Audi 80
Koledzy ja polecam opony Toyo Proxes T1R. Kupiłem nowe rok temu do golfa 3 w rozmiarze 195/50r15. Kosztowały na allegro 600zł za komplet. Miałem do tej pory opony Dunlop, Avon, Bridgestone, Firestone i nie ma żadnego porównania do Toyo. Świetnie trzymają się na mokrej nawierzchni i po 15tys przebiegu nie widać prawie żadnego zużycia.
Witam szanowne grono :mrgreen:
Mam szybkie pytanko zamierzam kupić nowe oponki, i chciałbym się dowiedzieć czy śmiga, lub też śmigał ktoś na takich oponkach i co o nich sądzicie? Warto wydać na nie pieniądze, czy lepiej kupić coś innego?...
Opis i zdjęcie poniżej...
Mam szybkie pytanko zamierzam kupić nowe oponki, i chciałbym się dowiedzieć czy śmiga, lub też śmigał ktoś na takich oponkach i co o nich sądzicie? Warto wydać na nie pieniądze, czy lepiej kupić coś innego?...
Opis i zdjęcie poniżej...
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez kaczaza5, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego ja polecam coś takiego: http://www.opony.com.pl/opony/opony_pro ... tnie&link=
sam ma takie i jak najbardziej ok. Troche na nich jeździłem i nie widać zużycia. W dodatku Ten dayton który proponujesz jest oponą kierunkową. Nie wiem ile w tym prawdy, ale mam kolege który pracuje w branży oponiarskiej (warsztat ) i on mówił mi ze do starszych aut opony kierunkowe nie bardzo bo potrafi ich schodkować z racji tego że zawieszenie w starszych autach jest już wybite i do nowego wiele mu brakuje.
A i nie myslełeś zeby brać 195/60r14. Są szersze i ładniej sie wtdy autko prezenuje
Ja mam u siebie 185/65r14 ale gdybym miał teraz wybierac to wybrał bym 195, mimo że nie mam wspomagania na tych 185 spokojnie kręce i jestem pewny że na 195 też dał bym rade. I za szerszymi oponami przemawia też to ze nie wpadają w mniejsze dziury :mrgreen:
pozdro
a i kupowałem na tej stronce co podałem linka, cała tranzakacja poszła bez problemu.(to nie żadna reklama)
sam ma takie i jak najbardziej ok. Troche na nich jeździłem i nie widać zużycia. W dodatku Ten dayton który proponujesz jest oponą kierunkową. Nie wiem ile w tym prawdy, ale mam kolege który pracuje w branży oponiarskiej (warsztat ) i on mówił mi ze do starszych aut opony kierunkowe nie bardzo bo potrafi ich schodkować z racji tego że zawieszenie w starszych autach jest już wybite i do nowego wiele mu brakuje.
A i nie myslełeś zeby brać 195/60r14. Są szersze i ładniej sie wtdy autko prezenuje
Ja mam u siebie 185/65r14 ale gdybym miał teraz wybierac to wybrał bym 195, mimo że nie mam wspomagania na tych 185 spokojnie kręce i jestem pewny że na 195 też dał bym rade. I za szerszymi oponami przemawia też to ze nie wpadają w mniejsze dziury :mrgreen:
pozdro
a i kupowałem na tej stronce co podałem linka, cała tranzakacja poszła bez problemu.(to nie żadna reklama)
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2009, 00:50 przez spiczi, łącznie zmieniany 1 raz.
Sam to wyszperałem w sieci i miałem zamiar zamówić przez neta. Cena wydaje mi się, że jest dobra, a ile wytrzymają to się zobaczy jak się kupi o ile się kupi... bo po tym co napisał Kamil 20, to zaczynam się zastanawiać. Nie chcę kupować "nalewek", w używki też nie będę się bawił... A ile niunia jeszcze będzie woziła moje dup**o nie wiadomo...
Poczekam jeszcze trochę, zobaczę może inni też coś dopiszą...
spiczi, ja też bez wspomagania latam i obecnie zimówki mam na przodzie 175/65, a z tyłu 185/65 i też są kierunkowe i nic się z nimi nie dzieje :roll:
Pożyjemy - zobaczymy
Poczekam jeszcze trochę, zobaczę może inni też coś dopiszą...
spiczi, ja też bez wspomagania latam i obecnie zimówki mam na przodzie 175/65, a z tyłu 185/65 i też są kierunkowe i nic się z nimi nie dzieje :roll:
Pożyjemy - zobaczymy