[ALL] Podgrzewane lusterka.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
panowie wymieniłem ostatnio lusterka na elektryczne jednak lusterka były z anglika i prawe od strony pasażera ma chyba sferyczne szkła przez które bardzo mało widzę.dość że obraz jest powiększony to jeszcze przybliżony. czy jeśli przykleję na to szkło szkło ze starego lusterka to czy będzie działało na nim podgrzewanie?? tzn czy taśma klejąca nie będzie za bardzo izolowała tych dwóch lusterek od siebie?? nie chce sie bawić w wyciąganie szkła bo już jedno mi pękło...
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Nieźle kombinujesz... Jeśli już chcesz przykleić jedno szkło na drugie to zaopatrz się w dwustronną termoprzewodzącą taśmę klejącą. Taką taśmę kupisz np. w sklepie komputerowym w dziale z chłodzeniami, bądź poszukaj na allegro. Nie musisz nawet przepłacać i firmy 3M styknie. Dokładnie wyczyść szkła, odtłuść je i przyklejaj.
Tylko pytanie, czy jest sens tak robić?
Tylko pytanie, czy jest sens tak robić?
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
czemu miało by nie być sensu?? jak będę chciał wyciągać szkło to na 80% mi pęknie <ok> a na tym nie da się za bardzo jeździć no chyba że sie przyzwyczaję.słyszałem że wiele osób kupuje takie szkła do obu lusterek i jakoś jeżdżą chodź jak dla mnie widoczność jest marna.po wyprzedzeniu pojazdu w prawym lusterku widzę jakby jechał mi zaraz za zderzakiem a martwy punkt jest takiej wielkości że tir z naczepą by się w nim zmieścił <ok>trepek pisze:Tylko pytanie, czy jest sens tak robić?
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
może masz rację z tą starością... wyciągałem szkło zgodnie z instrukcją powoli,bez pośpiechu.użyłem chyba wszystkiego do podważania no ale po ok 20 minutach męczarni szkło pękło a zatrzaski nawet nie drgnęły...ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać bez wyciągania szkła tzn czym przykleić by to zewnętrzne też się grzało...trepek pisze:A wyciągasz szkła tak jak trzeba? Może poprzednie było już stare i materiał stracił swoją wytrzymałość, przez co pękło?
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
czyli coś takiego??Michałek pisze:Ja proponuje ci kupić szkło takie jak ma być i masz po problemie.Po co kombinować.
http://moto.allegro.pl/item595695725_au ... ew_le.html
http://moto.allegro.pl/item595713422_au ... _asfe.html
tylko nie wiem jakie. Płaskie czy asferyczne??
Jakie lepsze?
Jak zakupię dwa takie szkła to pozostaje kawałek kabelka dołożyć i wpiąć przy włączniku ogrzewania tylnej szyby. Zgadza się?
Jeżeli chodzi o maty to takie coś było by akurat??
http://moto.allegro.pl/item603603257_ze ... _styk.html
Pozdrawiam.
- dardaw2
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A ja się dołączę do tematu, choć trochę jest inny.
W mojej B4 prawe lusterko, strasznie drży i się przestawia, do tego nic w nim nie widać, tak jak by przybliżało, w B3 było widać wszystko, u brejdaka w B4 też. Nie widać wyprzedzanego pojazdu, o co kaman? Ktoś wcześniej pomylił wkłady czy co?
A jak bym chciał podgrzewane lustra zrobić, to te maty co kolega wyżej podał:
W mojej B4 prawe lusterko, strasznie drży i się przestawia, do tego nic w nim nie widać, tak jak by przybliżało, w B3 było widać wszystko, u brejdaka w B4 też. Nie widać wyprzedzanego pojazdu, o co kaman? Ktoś wcześniej pomylił wkłady czy co?
A jak bym chciał podgrzewane lustra zrobić, to te maty co kolega wyżej podał:
nadadzą się?sp.olsztyn pisze: Jeżeli chodzi o maty to takie coś było by akurat??
http://moto.allegro.pl/item603603257_ze ... _styk.html
Pozdrawiam.
kolego jak masz jak to wyjmij z jakieś innej b4 to lusterko co u Ciebie się przestawia i sprawdź co będzie. W audi lewe i prawe lusterka są inne. Ja u siebie miałem zepsute prawe więc poszedłem do sklepu i kupiłem (gość mówił ze nie ma różnicy) założyłem i widziałem wszystko oprócz drogi. Żeby ustawić ok brakowało regulacji <osohozi> . Moze masz podobnie :?:dardaw2 pisze:A ja się dołączę do tematu, choć trochę jest inny.